Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber CHP’de takvim kaosu

CHP’de takvim kaosu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Antalya’da kongre süreci devam ederken 11 Ağustos’ta ‘Takvim çatlağı’ başlıklı haberimiz ile gündeme taşıdığımız Antalya’nın 3 merkez ilçesi Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa kongreleri için il başkanlığının ve genel merkezin farklı takvim kararı kaosa döndü. Son gelişmeye göre 20 Ağustos’ta yapılması planlanan Muratpaşa İlçe Kongresi tam kanunsuzluk sebebiyle iptal edildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP’de takvim kaosu

Kamer DURDU /ÖZEL 

Nuri Cengiz Başkanlığı’ndaki CHP Antalya İl Başkanlığı’nca ilçe kongre takvimi açıklanmış ancak açıklanan takvimle İl Başkanlığı’nın aldığı kararların farklı olduğu ortaya çıkmıştı. Ü merkez ilçe için İl Başkanlığı’nın başka, Genel Merkez başka karar verdiğini ‘Takvim çatlağı’ haberimizle vermiştik. Edinilen son bilgiye göre 20 Ağustos Pazar günü yapılması oybirliği ile kararlaştırılan CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı Kongresi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 15 Ağustos 2023 tarihli karar ile iptal edildi.

takvim

YSK KARARI NE DİYOR?  

E.13127225-050.01.04-542490 sayılı YSK’nın kısa kararı şöyle: “İlgi: a) Antalya İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 14.08.2023 tarihli ve E.538648 sayılı yazısı ekinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya II Sekreteri Füsun Çevik Karaman ve Cumhuriyet Halk Partisi Antalya 11 Başkam Nuri Cengiz’e ait 11.08.2023 tarihli müşterek imzalı dilekçe.

b) Yüksek Seçim Kurulu’nun 15.08.2023 tarihli ve 2023/1364 sayılı kararı.

İlgi (a)'da kayıtlı dilekçe ile Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Kongresi’nin 20.08.2023 tarihinde yapılması için başvuru yapıldığı, ancak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin ilgili kongrenin 27.08.2023 tarihine ertelenmesine yönelik talebinin reddine ilişkin Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 10.08.2023 tarihli ve 2023/128 sayılı kararının tam kanunsuzluk nedeniyle kaldırılmasının istenilmesi üzerine: ilgi (b)'de kayıtlı Kurulumuzun kararı ile Muratpaşa içe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 10.08.2023 tarihli ve 2023/128 sayılı kararının tam kanunsuzluk nedeniyle kaldırılmasına ve Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Kongre sürecinin 2820 sayılı Kanun'un 21. maddesi uyarınca 15 gün önce başvuru süresi gözetilerek yapılmasına karar verilmiştir.”

ysk kararıYSK KARARI SONRASI İLK MESAJ

CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı 15 Ağustos Pazartesi günü akşam saatlerinde üyelerine şu mesajı çekti: “20 Ağustos 2023 Pazar günü yapılacak olan ilçe kongremize 5 gün kala, İl Başkanımız Nuri Cengiz ve İl Sekreteri Füsun Çevik Karaman’ın YSK’ya itirazı sonucunda 20 Ağustos'ta yapılması planlanan ilçe kongremizin ‘Tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle iptal edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. İlçe kongremizin tarihi yönetim kurulumuzca belirlenerek İlçe Seçim Kurulu’na ve kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır.”

chp muratpaşa mesaj

CHP’DE TAKVİM ÇATLAĞI NASIL BAŞLADI?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Örgütü, delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından kongre takvimini ilan etmişti. İlan edilen takvime göre 27 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da ise üç merkez ilçe Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı İlçe Örgütü Kongresi yapılacakken, CHP Antalya İl Örgütü’nün 20 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da Muratpaşa İlçe Kongresi’nin yapılmasını kararlaştırdığı öğrenilmişti.

GENEL MERKEZ’DEN ÜÇ İLÇE KARARI

İl Örgütü’nün 4 Ağustos 2023 tarihli kararından sonra 7 Ağustos 2023 Pazartesi günü CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre imzalı başka bir karar alındığı ve buna göre Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa için kongre günü ve saatinin 27 Ağustos Pazar saat 10.00 olarak belirlendiği öğrenilmişti. Neden böyle bir karar alındığı bilinmezken, karar Antalya’da tepki çekmişti.

ÇATLAĞI MURATPAŞA İLÇE DUYURMUŞTU

CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı iki kararı "KAMUOYUNA DUYURU" başlığıyla paylaşmıştı. "Geçtiğimiz hafta CHP Antalya İl yönetim kurulu toplantısında Muratpaşa İlçe Kongresi’nin 20 Ağustos günü yapılmasına karar verilmiş, ilgili karar İlçe Başkanlığımıza bildirilmiştir. Seçim günü kararı, tarafımızca İlçe Seçim Kuruluna iletilmiş, ilgili kurul tarafından da delege listesi onaylanmış, onaylanan delege listesinin belirtilen günlerde askıya çıkarılması ve seçimin 20 Ağustos günü yapılması kararı alınmıştır. Ancak Genel Merkezimiz tarafından alınan kararla seçim tarihi 27 Ağustos olarak açıklanmıştır. İlçe Seçim Kurulu’nun onayladığı ve tarafımıza bildirdiği tarihin nihai tarih olacağı belirtilmektedir. Konuyla ilgili gerekli çalışmalar yapılmakta olup, kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanyaspor'dan Çaykur Rizespor hazırlığı  

Alanyaspor'dan Çaykur Rizespor hazırlığı