Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Çatılarda güneşten elektrik üretiyoruz

Çatılarda güneşten elektrik üretiyoruz

-ANTSA Güneş Panelleri Genel Müdürü Alpay Kozak, önümüzdeki dönemde çatılara kurulacak olan güneş panelleri sayesinde her evin kendi elektriğini üretir hale geleceğini söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çatılarda güneşten elektrik üretiyoruz

 

-ANTSA Güneş Panelleri Genel Müdürü Alpay Kozak, önümüzdeki dönemde çatılara kurulacak olan güneş panelleri sayesinde her evin kendi elektriğini üretir hale geleceğini söyledi.

 

-Kozak, güneş panelleriyle ilgili yönetmeliğin çıkması halinde sektörün hızla büyüyeceğini de hatırlatarak, “Enerji her geçen gün pahalılaşıyor ve insanlar ister istemez buraya yönelecek” dedi.

 

Enerji Tarım İnşaat Yenilenebilir Enerji Sanayi Ticaret A.Ş. (ANTSA) Güneş Panelleri Genel Müdürü Alpay Kozak, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı açıklamada güneş enerjinin geleceğin enerjisi olduğunu söyledi.  Ülkemizde lisansız güneş enerjisiyle elektrik üretiminin 1930 kilowatlara çıktığını hatırlatan Kozak, “Bunun anlamı, Türkiye’de üretilen elektrik enerjisinin daha yüzde 0.5’inde olduğumuzdur. Bu ilerlemiş Avrupa ülkelerinde şuan yüzde 22’ler yüzde 25’ler düzeyinde iken biz de maalesef yüzde 0.5 düzeyinde. Bunu daha ileriye götürebilmemiz için de yetkililere büyük görevler düşünüyor. Örneğin bu konuda yatırımcılara daha fazla kolaylıklar sağlayarak bunun teşvik edilmesi lazım” dedi.

 

CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR

Önümüzdeki dönemde enerji konusunda en çok konuşulan konunun, güneşten çatılarda elektrik üretme olacağını vurgulayan Kozak, “Bu konuyla ilgili önümüzde beklediğimiz evlerin çatılarında kullanılacak olan lisanslı elektrik programı var. Prosedür daha henüz çözülmüş değil. Bu yakın zamanda çözülürse çatılarla ilgili prosedür çok güçlü şekilde devreye girip bununla ilgili potansiyel ortaya çıkacaktır. Bu sistem aynı Antalya’da çok kullanılan günısılar gibi olacak ve güneş elektriği üreten panellerle üretim sağlanabilecek. Bunun la ilgili prosedür herhalde yakın zamanda ortaya çıkacak. Önümüzdeki dönemde enerji konusunda en çok konuşulan konu, güneşten çatılarda elektrik üretme olacak” diye konuştu.

 

5 YILDA AMORTİ EDİYOR

Güneş enerjisiyle elektrik üretim sisteminin 4-5 yılda kendini amorti ettiğini iddia eden ANTSA Güneş Panelleri Genel Müdürü Alpay Kozak, şöyle konuştu: “Bu sistemde hem anlık olarak hem de depolama sayesinde tamamen kendi kendine elektrik üretebilecek. Bu da teknoloji olarak müthiş bir şey. Eğer siz fazlasını da devlete belirlenen fiyatlardan sattığınız zaman evin içinde gündüz vakti herhangi bir kullanan olmadığı zaman yatırım kendisini şuanda 4-5 yılda amorti ediyor. Ömürlerinin 25-30 yıl olduğu düşünülürse çok kullanılabilir sistem ve dünyada böyle bir yatırım söz konusu değil.”

 

EN BÜYÜK SANTRALİ KURDUK

“ANTSA Güneş Panelleri olarak biz Korkuteli’de, Akseki ‘de, Burdur Gölhisar’da Akdeniz’in en büyük ve en verimli santralini kurduk. Şuana kadar 1 megawat’ta yılda 2 milyon kilowatsaat üzerine çıkan herhangi bir santral yok bizimkilerin haricinde. Son derece önü açık bir söktür. Eğer evlerin üzerine yapılacak panellerle ilgili yönetmelik çıktığı takdirde çok daha büyük bir söktür oluşacağını düşünüyorum. Çünkü enerji her geçen gün pahalılaşıyor. Pahalılaştıkça insanlar ister istemez buraya yönelecektir diye düşünüyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepezli çocuklar robot yapacak !

Kepezli çocuklar robot yapacak !