Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber BU FELAKET İSTANBUL’UN FRAGMANI

BU FELAKET İSTANBUL’UN FRAGMANI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin tüm Türkiye’yi felakete sürükledi.Yıllardır depremle ilgili tespitlerini kamuoyuyla paylaşan ve “Türkiye depreme hazırlıksız” diye sürekli çağrıda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, “Bu felaket İstanbul’un fragmanı” diyerek uyarıda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

 Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde ağır yıkıma yol açan depremlerde binlerce kişi hayatını kaybederken bir yandan da arama kurtarma çalışmaları hala sürüyor. 

Büyük felaketin hemen ardından Jeoloji Mühendisi Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Soner Akdoğan, Jeoloji Mühendisi Mustafa Karancı, Recep Şahin, inşaat mühendisleri Murat Yılmaz, Mustafa Koç, Sadullah Kabakuşak olmak üzere 7 kişilik ekiple deprem bölgesine hareket ettiler. Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay olmak üzere bölgede deprem ile ilgili tespitlerde bulundular.

“DERSİMİZİ İYİ ÇALIŞMADIĞIMIZIN GÖSTERGESİ”

‘Küçük kıyamet’ sözlerimizin arkasındayız diyen Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, “Bu felaket İstanbul’un fragmanı. Dünyadaki herkes böyle bir afet karşısında eli kolu bağlı kaldı. Tarih yeniden yazılmalı. Bilim insanları, mühendisler ve mimarlarda dahil olmak üzere Hatay’ın bu durumda olmasına karşısında hayretler içerisinde. Küçük kıyamet sözlerimizin arkasındayız. Bu beklenmedik bir felaket. Bu durum hala dersimizi iyi çalışmadığımızın göstergesidir” dedi.

17e4ef71-4d7b-4cfb-aaa9-d37f934ed844

“ANTAKYA’NIN DURUMU ÇOK KÖTÜ”

Başkan Çeltik Hatay Antakya’nın çok kötü durumda olduğunu vurgulayarak, “Biz Kahramanmaraş’a felaket diyorduk. Antakya’yı gördükten sonra Maraş’ta hiçbir şey yok diyebiliriz. Burada yüzlerce insan dışarıda soğukta kalıyor. İnsanlarda  soğuk yanması olduğundan dolayı kolonların altındaki insanların uzuvlarını parçalayarak çıkarmak zorunda kalıyorlar. Susuz kaldıkları için böbrekleri iflas ediyor. Onlarca insan şu anda göçük altında. Hala canlı çıkan insanlar var. Herkes elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.

SALGIN DA BÜYÜK KAYIP ALACAK

Büyük deprem felaketinin ardından salgın hastalıklarında kapıda olduğunu vurgulayan Başkan Çeltik, “Bir sonraki bizi bekleyen felakette salgın hastalıklar olacaktır. Çünkü çöpler dışarıda. İnsanlar tuvalet ihtiyaçlarını dışarıya yapıyorlar. Bir an önce buna çözüm bulunmalı. Kurtulan insanlar hastalıkla mücadele ederek hayatlarını kaybedebilirler” dedi.

 

BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deniz Baykal'ın cenaze töreni nerede?

Deniz Baykal'ın cenaze töreni nerede?