Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Basına ambargo!                                                 

Basına ambargo!                                                 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’da gerçekleştirdiği toplu açılış programına kamu personelinin katılımı için yazı yazan Antalya Valiliği gazetemize davet göndermedi. Edinilen bilgiye göre yerel basının bir bölümüne de davet gitmedi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Basına ambargo!                                                 

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ocak Cumartesi günü Kepez Turgut Özal Spor Salonu önündeki miting alanında 1 milyar 157 milyon Lira değerindeki 82 projenin açılış törenine katıldı. Programı gazetemiz davet edilmediği için izleyemezken son iki günde gazetemizde ‘Açılışa katılım(n)’ ve ‘Antalya üvey evlat’ manşetleri atılmıştı.

Farklı mecralardan takip ettiğimiz programda konuşan Erdoğan, Antalya ile hasret gidermeye geldiklerini belirterek, geçtiğimiz ay aşırı yağış nedeniyle sel felaketine maruz kalan Kumluca, Demre ve Finike’deki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

“BELEDİYENİN YAPMADIĞINI YAPIYORUZ”

Gazetemizin 1 Eylül 2022 tarihli gazetesinde ‘Akıl almaz devir’ manşetiyle duyurduğu ve Songül Başkaya’nın 3 Eylül 2022’de ‘Bir arıtma özelleştirmesi…’ başlığıyla köşesine taşıdığı arıtma özelleştirmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündemindeydi. Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki ASAT’ın Serik ve Kemer olmak üzere iki ilçede yapmakla yükümlü olduğu iki arıtma yatırımını protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na vermesi, bakanlığın da davet usulü pazarlıkla Albayrak Ailesi’nden Bayram Albayrak’ın sahibi olduğu ALKATAŞ’a ihale etmesi ise her ay ASAT’ın milyonlarca lira gelir kaybına uğradığı gazetemizde gündem olmuştu. Erdoğan, Antalya’daki miting konuşmasında “Turizm şehri Antalya’nın belediyelerin görevi olduğu halde yapmadıkları atık su tesislerini hükümet olarak biz yapıyoruz” diyerek belediye idaresini eleştirdi.

6’lı Masa ve erken seçime dair de konuşan Erdoğan, “Şuanda karşımda gördüğüm şu katılım Antalya’nın nereye doğru yürüdüğünü gösteriyor. Fazla değil 5 ayımız var 5 ay, 5 ay durmak yok. Ve sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız?” diyerek 6’lı masanın ‘6 Nisan öncesinde bir seçime varız’ açıklamasına katılmadığının sinyalini verdi.

KAYSERİ’YE 30 MİLYAR, ANTALYA’YA 1 MİLYAR

Gazetemizin 7 Ocak manşetinde “Antalya üvey evlat” yer alan Kayseri’ye 30 milyar Lira’lık açılış yapılırken Antalya’ya 1.1 milyarlık açılış yapılmasına ilişkin de konuşan Erdoğan, son 20 yılda Antalya’ya yapılan toplam kamu yatırım bedelinin 72 milyar lirayı bulduğunu aktardı. Erdoğan, “Şehir Hastanesi’nin inşaatı yüzde 70’e geldi. TOKİ vasıtasıyla Antalya’da 4 bin 490 kotunun yapımını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 500 bin sosyal konut hamlesi kampanyası bünyesinde şehrimize 7 bin 157 konut inşa ederek, 23 bin alt yapısı hazır müstakil ve arsayı Antalyalı vatandaşlarımıza vereceğiz. Riskli 23 bin 358 konut ve iş yerini dönüştürdük. Bölgenin önemli bir ihtiyacı olan Antalya-Alanya otoyolunu yatırım programına aldık. Durmak yok yola devam. Yapacağımızı çok iş var. Antalya’ya yaptıklarımız saymakla bitmez. 2023’de alacağımız destekle önümüzdeki dönemde şehrimizi çok daha büyük ederler ve hizmetler ve yatırımlarla buluşturacağız” dedi.

6’lı Masaya ilişkin “Bunlar iki de değil, 6 başlı bir yürütme peşinde koşuyorlar" diyen Erdoğan, "Allah akıl fikir izan versin. Ortada vizyon namına program, proje namına hiçbir şey olmadığı için istemezükçülük dışında bir şey de söylemiyorlar" şeklinde konuştu.

900 KONUTUN 427’Sİ BİTTİ

Aynı gün helikopterle Manavgat’ta afetzedeler için yapımı biten konutların anahtar teslimi törenine de katılan Erdoğan burada yaptığı konuşmada ise "Bu konutları hangi şartlarda hak sahiplerine vereceğimizin müjdesini veriyorum. İnşa ettiğimiz 900 afet köy konutunu maliyeti üzerinden yüzde 66 indirimle 2 yılı ödemesiz, 18 yıl vadeyle sahiplerine vereceğiz. Ahırlı ve ahırsız tiplerine göre büyüklükleri 93 metrekareyle, 280 metrekare arasında değişen konutların aylık ödemesi 2 bin 50 Lira ile 3 bin 700 arasındadır. Toplam ödeme küçük tiplerde 445 bin lira, ahırlı tiplerde 797 bin Lira olacaktır. Hak sahibi vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Songül BAŞKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İtfaiyeden 'Ömür'lük şefkat

İtfaiyeden 'Ömür'lük şefkat