Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Ara Güler’in İzinde: Fotoğrafçının Mirasına Bir Bakış

Ara Güler’in İzinde: Fotoğrafçının Mirasına Bir Bakış

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in, tarihin izlerini taşıyan fotoğraf sergisi 'Ara Güler’in İzinde: Fotoğrafçının Mirasına Bir Bakış', ziyarete açılıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ara Güler’in İzinde: Fotoğrafçının Mirasına Bir Bakış
KAYNAK: Emine Düdükcü

Muhabir: Emine Düdükcü

Dünyaca ünlü Türk fotoğrafçı ve foto muhabiri Ara Güler’in çalışmalarının gözler önüne serildiği  'Ara Güler’in İzinde: Fotoğrafçının Mirasına Bir Bakış' sergisi Katar Müzeleri ve Ara Güler Müzesi iş birliği ile 9 Ağustos’ta ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Thumbs B C 18A7910C43A160Fba861F23Fec68E494

İslam Eserleri Müzesi'nde açılacak ve 9 Kasım’a kadar devam edecek olan sergi, ziyaretçilerine Ara Güler'in gözünden Türkiye'nin Kültürel Miras ve Hazineleri'ni canlandırma fırsatı sunacak. 

02-2

1928 yılında İstanbul’da doğan Güler, foto muhabirliği ve fotoğraf sanatının hem ulusal hem de uluslararası alandaki en önemli isimleri arasında yer alıyor.Lise hayatında film sektörünün her alanında çalışan Güler,gerek gazete gerek fotoğraf dünyasına izini bırakmış nadide isimlerimizdendir.

2018 Yılında vefat eden ünlü fotoğrafçı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine tanıklık etmiş ve eserlerinde de izlenimlerini derin bir üslupla anlattı.

'Kahramanın Sonu'

 'Ara Güler’in İzinde: Fotoğrafçının Mirasına Bir Bakış' sergisi dört farklı bölümden oluşmakla beraber; fotoğrafçının 155 eserini, koleksiyonundan yazışmalarını  ve kamera ekipmanlarını içermektedir.İstanbuldan görseller ile başlayan sergi ; 20. yüzyılın değer taşıyan isimlerinin portreleri ile devam edip, Ara Güler'in deneysel filmi 'Kahramanın Sonu' nun gösterimi ile son buluyor .

4O Y8R93 Nen F I Fh1 P 636754544119593865

'Sanat olmasına gerek yoktur fotoğrafın. Fotoğraf tarih olayıdır.
Tarihi zaptediyorsun. Bir makina ile tarihi durduruyorsun.'

-ARDA GÜLER

Kahramanyavuz 01

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜBİTAK bursları artırıldı

TÜBİTAK bursları artırıldı