Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya'da Dört Köşeli Rekabet

Antalya'da Dört Köşeli Rekabet

31 Mart seçimlerine az bir süre kala Antalya’da ki sır perdesi hala aralanamadı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Antalya adaylarını haftaya açıklaması beklenirken; AKP’nin ise 15 Ocak’ta yapılacak lansmanda adaylarını duyurması öngörülüyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Dört Köşeli Rekabet

Türkiye’nin en büyük beşinci kenti olan Antalya’da yerel seçimlere az bir süre kala, partiler hala büyükşehir ve ilçe adaylarının büyük bir bölümünü açıklamadı. Antalya adayını açıklamak için siyasi partiler adeta birbirini beklerken, kamuoyunda da meraklı bekleyiş sürüyor. Daha önce iki dönem boyunca Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yapan Menderes Türel ve mevcut Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü arasındaki ‘kim aday olacak’ yarışı son hızla sürerken, Tütüncü’nün bir adım daha önde olduğu iddia ediliyor. Büyükşehir aday adaylarını açıklamayan partinin Ankara’da ki Genel Merkezi’ne Antalya’dan trafiğin yoğunlaştığı bu günlerde Tütüncü’nün, Ankara’da kendini kabul ettirdiği ve onay aldığı yönünde iddiaların artması ile Tütüncü kamuoyunda bir adım daha önde gösteriliyor. 

TÜREL VE TÜTÜNCÜ YARIŞIYOR

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile adından söz ettiren Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, göreve hazır olduğunu ve son sözün genel merkezde olduğunu belirtmişti. Türel sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarda, “‘Yine Antalya kazansın’ yorumuyla ‘2004-2009 Antalya Kazandı, 2014-2019 Antalya Kazandı, 2024-2029 Yine Antalya Kazansın’- ‘Nerede Kalmıştık Antalya’” şeklinde paylaşımlarda bulunmuştu. Türel’in son paylaşımda ise ‘Antalya’nın 5 yıl bakımı geldi son tarih 31 Mart’ söylemlerinin geçtiği video paylaşması ile Antalya’ya talip olduğunu açıkça ifade etti. Tütüncü ise sosyal medya paylaşımlarında, belediye etkinlik ve açılışlarından görüntüler paylaşmayı sürdürürken; açılan Antalya Kütüphanesi’nin videosunu sabitleyerek, “Siyaset, millete hizmet etme sanatıdır. Sınırlı kaynaklarla sınırsız talepleri karşılayabilmek de mümkün. Yeter ki isteyin. Kepez'in 15 yılına bakınca bunu görüyoruz” demesi, ‘Kepez’e 15 yıl hizmet ettim şimdide Antalya’ya talibim’ şeklinde algılandı. İktidar partisinin Antalya adayının ise 15 Ocak’ta Ankara’da yapılacak olan lansmanda açıklanması bekleniyor.
CHP HAFTAYA NETLEŞECEK
Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için 7 isim başvuruda bulunmuştu. Bu isimler Mevcut Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Eski Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Arif Bulut, Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu, Barış Bulut, Hüseyin Demir. Son dönemlerde yapılan anketlere göre mevcut Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın önde olduğu iddia ediliyor. Parti içerisinde Böcek mi Uysal mı? tartışması gittikçe hararetlenirken, geçtiğimiz gün yapılan bir anket sonrası 27’inci dönem Milletvekili Çetin Osman Budak’ın isminin de öne çıktığı görüldü. Son dönemde ise Muhittin Böcek ve Ümit Uysal arasında bir yarışa dönen CHP adaylığının ise haftaya açıklanması bekleniyor. 

KAMPANYALAR HIZLANDI

CHP’de ise öne çıkan Böcek ve Uysal’ın sosyal medya hesaplarından yürüttüğü kampanya gittikçe hız kazandı. Uysal’ın sosyal medya hesabından ‘her şey Antalya’mız için’ paylaşımı dikkat çekerken, Kınık’tan Kaledran’a, Tahtalı'dan, Akdağlar’dan Gidengelmez'e, Eynif Ovası’ndan Köprüçay’a, Alara’ya, Antalya’mızın 19 ilçesinde yaşayan kıymetli komşularım; Sizlerden aldığım güç ve teşvikle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığı için başvuruda bulundum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Her şey milletimiz için, her şey Antalya'mız için, her şey daha iyisi için” paylaşımında bulunmuştu. Muhittin Böcek ise verdiği demeçlerde, ‘adaylıkta tereddüttüm yok. Rekor kıracağız’ gibi kesin cümleler kullanmıştı. 

İYİ PARTİ’DE İKİNCİ İSİM YOK

İYİ Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında ise 1 isim öne çıkıyor. Geçmişte MHP’den Milletvekilliği yapan Nesrin Ünal’ın aday olarak gösterileceği kulislerde sıkça konuşulurken, Ünal dışında herhangi bir isim şu ana kadar öne çıkmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Silahlı saldırıda oğlu ölümden dönen baba isyan etti!

Silahlı saldırıda oğlu ölümden dönen baba isyan etti!