Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Aksakal al koltuğu başına çal”

“Aksakal al koltuğu başına çal”

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal’ın, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı AKP’li Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklaması sonrası partide istifalar sürüyor. DSP Antalya eski il yöneticileri ve mevcut görevlerinden istifa eden yöneticiler Aksakal’a “Koltuk için Cumhur İttifakı’na katıldın. Milletvekili koltuğunu al başına çal” diyerek isyan etti.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Aksakal al koltuğu başına çal”

Basın açıklamasına DSP eski Antalya il başkanları Beyazıt Büyükyıldırım, Baştuğ Çalışır, Mutlu Koparanoğlu, Yurttabir Yalçın, Ahmet Çakmak, Durmuş Ali Sezgin, DSP eski Antalya milletvekili Sancar Sayın, Coşkun Arıtürk, İsmet Aydın,  DSP Antalya İl Disiplin Kurulu Başkanı Mevlüt Özboz, Muratpaşa eski Belde Başkanı Mehmet Yıldırım, DSP Gençlik Kolları İl Başkanı Elvan Altıntaş, Konyaaltı İlçe Başkanı Şemsettin Kutsal, DSP Kepez İlçe Başkanı Bayram Ceylan, DSP Muratpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Özsaraç ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

DSC_1077

“DÜZEYSİZ SİYASET ANLAYIŞI”

DSP’nin eski il yöneticileri yaptıkları basın açıklamasında DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı kınadı. DSP Antalya eski İl Başkanı Beyazıt Büyükyıldırım’ın okuduğu basın açıklamasında, “Önder Aksakal'ın son zamanlarda sıkça sözünü ettiği ‘Yeni emperyalizm’in karıştırmalarının da etkisiyle DSP koalisyonu iktidardan düşürülüp AKP iktidar olduktan sonra DSP'nin oyları yüzde 2.5 düzeyindeydi. Bülent Ecevit aramızdan ayrıldıktan sonraki DSP yönetimlerinde oylar yüzde 0.03 e kadar düştü. Erdoğan'ın, bir önceki seçimde ‘Kim daha fazla milletvekilliği verirse o partiyi tercih ederiz’ diyen bu ‘Düzeysiz siyasi anlayışın kendisine getireceği 3-5 oy da umurunda değildir. Siyasi rakiplerinin bile saygı duyduğu, büyük devlet adamı, ömrü boyunca eski, yeni emperyalizme ve desteklediği AKP'ye karşı mücadele eden Bülent Ecevit, kurduğu DSP ve yetiştirdiği Demokratik Solcular bu süreci iyi bilir” ifadelerini kullandı.

“ECEVİT’İN İMAJI SATILDI”

DSP Antalya eski İl Başkanı Beyazıt Büyükyıldırım, “Bize göre, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, küçücük bir siyasi ikbal için sadece DSP'yi değil Ecevit’in imajını satmıştır. Bu, rahmetli Ecevit'e, Demokratik Solculara çok acı bir ihanet, bize göre de bir Siyasi ahlaksızlıktır. Bugüne kadar rahmetli Ecevit'ten hiç hayırla söz etmeyen Erdoğan'ın, seçim sürecinde, bu ‘Düzeysiz siyasi anlayış sahibini ‘Naylon bir afiş’ gibi zaman zaman kürsüye çıkardığını, rahmetli Ecevit'i sıkça ve hayırla andığını görebiliriz. Aynı "Algı yöntemini rahmetli "Erbakan" ve "Refah Partisi için de uygulandığını izleyebiliriz. Bize göre; AKP iktidarı ile birlikte siyasetin seviyesi çok düşürülmüş, ülkemiz; bugüne kadar görülmemiş bir kutuplaşmanın, Çok tehlikeli bir siyasi kaosun içine sürüklenmektedir. Böyle bir dönemde yine, herkesin güvenebileceği, birleştirici, güçlü bir DSP'ye büyük ihtiyaç vardır. Bu vesileyle DSP yönetimlerine ve tüm DSP'lilere çağrıda bulunuyoruz; DSP, bir ilki daha başarmalı, sağlıklı yapısına, tutarlı doğrultusuna tekrar kavuşmak için, Uzun süredir DSP den uzaklaşan tüm demokratik solcuların katılımı ile tüm illerde olağan üstü kongreler yapılmalı, Büyük kurultayda yeni DSP merkez yönetimi oluşturulmalı, En kısa zamanda Önder Aksakal, varsa destekçileri ve benzerleri DSP'den uzaklaştırılmalıdır. İşte o zaman yine gözün aydın Türkiye diyebiliriz” dedi.

“AKP’YE OY VERMEYİZ”

“Demokratik Solcular, Yüce Atatürk ün demokrasi ve bağımsızlık ülküsüne erişebilmek için 14 Kasım 1985’den günümüze kadar Demokratik Sol Parti örgütlerinde görev alıp çalıştık” diyerek süreci aktaran Büyükyıldırım, “Demokrasi tarihimizin en önemli seçimleri olarak tanımlanan 14 Mayıs 2023 seçimlerine giderken Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığında oturan şahsın aldığı, Cumhur İttifakına destek kararını şiddetle kınıyoruz. Ey Önder Aksakal! Sen koltuk için Cumhur İttifakına katılabilirsin ancak bizim kırmızı çizgimiz var. Türkiye Cumhuriyeti devletimizi kuran Atatürk ve silah arkadaşlarına ‘iki ayyaş’ diyeceklere asla destek, bir tek oy bile vermeyiz. Ey Önder Aksakal ! 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ‘at pazarlığı’ yaparak alacağın milletvekili koltuğunu al başına çal” diye konuştu.

“MİLLETİN YANINDA DURACAĞIZ”

Büyükyıldırım, “Biz Demokratik Solcular; Kurtuluş Savaşı Şehitlerimizin hatırası için, ‘Korkma sönmez bu şafaklarda al sancak’ diyen Mehmet Akif Ersoy' un hatırası için, ‘Vatan olmaz ise, evlat ne işe yarar?’ diyen Nene Hatun' un hatırası için, ‘Bir kısrak başı gibi Akdeniz’e uzanan bu vatan bizim’ diyen Nazım Hikmet' in hatırası için, dar ağacına giderken ‘Varlığımız Türk halkına armağan olsun’ diyen devrimci gençlerin hatırası için, ‘Milliyetçiliği Kıbrıs’ın dağlarına, ege denizinin serin sularına, Afyonun haşhaş tarlalarına yazdık’ diyen Bülent Ecevit' in hatırasın için, ‘Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir’ diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırası için, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletin yanında duracağımızı, Antalya halkına duyururuz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suç makinesi Antalya'da yakalandı

Suç makinesi Antalya'da yakalandı