Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Baz istasyonu ve telefon var ama Antalya’nın bu köyünden haber gelmiyor!

Baz istasyonu ve telefon var ama Antalya’nın bu köyünden haber gelmiyor!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesine bağlı Akoluk Köyü’nde yıllardır süregelen baz istasyonu krizi köy sakinleri isyan ettirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Baz istasyonu ve telefon var ama Antalya’nın bu köyünden haber gelmiyor!
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ / ÖZEL HABER

Antalya’nın en çok turist ağırlayan bölgelerinden olan Gazipaşa ilçesinin Akoluk Köyü’nde 10 yıldır süregelen baz istasyonu sorunu nedeniyle köy halkı iletişimsiz kaldı. Yaşanan telefon çekmeme sıkıntısı nedeniyle köylüler hem köy içinde hem de köy dışında iletişime geçerken sorun yaşıyor. Yıllardır süren baz istasyonu sorununa çözüm arayan köy halkına ses olan köy muhtarı Kerim Hakan Çelen, yetkililere seslendi.


YÜKSEK TEPELERDEN ÇEKİM ARIYORLAR
 

Köyü büyük çoğunluğunun yaşlı kesimden oluştuğunu söyleyen köy muhtarı Kerim Hakan Çelen, telefondan birileriyle iletişime geçmek istediklerinde çareyi köydeki yüksek noktalarda çıkmakta buluyor. Akoluk Köyü’nde 80 nüfus olduğunu söyleyen muhtar Çelen, baz istasyonuna bağlanan Gökşesaray, Esenpınar ve Yaylalar köylerinin de yaşanan sorundan muzdarip olduğunu söyledi. Baz istasyonunun sık sık arıza yaptığını söyleyen Muhat Çelen, “1 ay 15 gün içerisinde tamir edilmediğinde sorun oluyor. Bu sorun devam ederken köyün dışarısıyla iletişimi kesilirken internete erişimimiz de sekteye uğruyor” dedi.


BAKAN’IN OĞLU MAAŞLARI ÖDEMİYOR
 

Muhtar Çelen, “Bu sorunun çözümü için yetkili taşeronla konuştuğumuz zaman bize, ‘Bir bakanın oğlu aldı baz istasyonlarının bakım ve onarım işini aldı. Bizim paramızı ödemiyor. 2 aydır maaşımızı alamıyoruz. Biz de o yüzden tamirleri yapmıyoruz’ dediler bize. 15 gündür baz istasyonu arızalı. 1995 yılındaki halimize döndük. Telefonla konuşabilmek için yüksek noktalara çıkıyoruz. Şiddetli yağmur döneminde yıldırım düştüğünde istasyon arızalanıyor. 2 gün içinde çözülmesi gereken sorun çözülmeyince köylüler mağdur oluyor. Kaymakamlığı aradığımıza bize bunlar özel şirket biz karışamıyoruz diyor. Bize yarın istasyonu onaracaklarını söylediler ama umudumuz yok. Sadece trafo değişecek. Köy yansa, insanlar hastalansa ne itfaiyeyi arayabiliriz ne de ambulansı” diyerek isyan etti. Köylüler sıklıkla yaşanan arıza durumunun çözüme kavuşmasını istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da kiracılar bir kez daha toplanıyor!

Antalya'da kiracılar bir kez daha toplanıyor!