Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Falez Katliamı Çözüm Bekliyor! Sit Alanı İle Oynamak Doğru Değil

Falez Katliamı Çözüm Bekliyor! Sit Alanı İle Oynamak Doğru Değil

Yıllardır falezlerde süren katliama kamuoyundan sesler yükselmeye devam ederken son olarak gündeme gelen Konyaaltı varyantı ve müze çevresini koruma alanı sınırından çıkaran değişikliği Akdeniz Gerçek’e değerlendiren Antalya Barosu Çevre İzleme Kurulu Başkanı Av. Tuncay Koç, “Son yıllarda bu gibi yerlerde yapılan değişikliklerde daima birilerine alanın tahsisi ve rant olayları çıkıyor “dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Falez Katliamı Çözüm Bekliyor! Sit Alanı İle Oynamak Doğru Değil
MUHABİR: Arda Kır
Falez Katliamı Çözüm Bekliyor! Sit Alanı İle Oynamak Doğru Değil

Akdeniz Gerçek’in uzun yıllardır takip ettiği falezlerde bulunan kaçak ve kanuna aykırı yapılaşmalarla ilgili tartışmalar sürerken son olarak falezlerde kesin korunması gereken hassas alan sınırları küçülmüştü. Otellerin ve diğer işletmelerin, falezlerde kaçak plaj işletmesi ve asansör inşaları gibi kaçak yapılaşmaların ardı arkası kesilmezken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Muratpaşa Belediyesi tarafından işletilen halk plajları ve bazı otellerin plajları için ‘işgal’ kararı verip bu plajların yıkılması için talimat göndermişti. Meslek odalarının da çok sık olarak dile getirdiği falezlerdeki tahribatın önü hala alınamazken, açılacak geniş kapsamlı bir dava ile sürecin işletilmesi kamuoyunca bekleniyor.

Falez Katliamı Çözüm Bekliyor! Sit Alanı İle Oynamak Doğru Değil

“KONUYU AYRINTILI OLARAK ELE ALACAĞIZ”

Dava süreci ile ilgili Akdeniz Gerçek’e konuşan Av. Tuncay Koç, ”Baro’nun dava ehliyetini mahkemeler artık kabul etmiyor. Tek başına dava açamaz. Açsa bile reddediliyor. Baro çok kalabalık dosyalar olursa çalışabiliyor. Meslek odaları ile görüşürüz ve gündeme alırız. Falezler zaten odaların gündeminde. Son 5-6 yılda Barolar’ın ehliyeti kabul edilmiyor. Baro boş yere vekalet ücreti ödemek zorunda kalıyor” diyerek meslek odalarını ile çalışılabileceğini ifade etti. Falezlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Koç, “Falezler sit alanı. Sit alanlarının korunacak alandan çıkarılması için ekolojik bilimsel rapor gerekiyor. Bu rapor bilinmiyor. İdari ve bilimsel gerekçelerini bilemiyoruz. Kamuoyunda bu alanda hangi yapılaşmaya izin verilecek, kime rant sağlanacak şekliyle bakılıyor. SİT alanlarının bu şekilde oynanması sağlıklı değil. Son yıllarda bu gibi yerlerde yapılan değişikliklerde daima birilerine alanın tahsisi ve rant olayları çıkıyor. Bu konuyu ayrıntılı olarak ele alacağız” dedi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Narin Cin*yetinde İkinci İtirafçı Anlattı: Amca Narin'in Evindeydi

Narin Cin*yetinde İkinci İtirafçı Anlattı: Amca Narin'in Evindeydi