Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Tasarruf Tedbirleri Mağdurları Vuruyor! Evi Yananlara Hayırseverler Dışında Destek Olan Yok

Tasarruf Tedbirleri Mağdurları Vuruyor! Evi Yananlara Hayırseverler Dışında Destek Olan Yok

Geçmişte evinde yangın çıkan ve maddi hasar oluşan yurttaşın evinin tamir ve tadilatı belediye, kaymakamlık ve valilik tarafından yapılırken son dönemde yangın mağdurları hayırseverlerin yardımları ile evlerini toparlamaya çalışıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Tasarruf Tedbirleri Mağdurları Vuruyor! Evi Yananlara Hayırseverler Dışında Destek Olan Yok
MUHABİR: Arda Kır

Geçmiş yıllarda doğal afet olarak kabul edilen ev yangınlarında mağdur olan yurttaşlar, belediye, kaymakamlık ve valiliğe başvurarak mağduriyetlerinin giderilmesi için tamir, tadilat, temizlik ve eşya desteği almaktaydı. Son dönemde ise bu destek 10 bin ila 15 bin TL arasında bir desteğe dönüştü. Yetkili kurumlara başvuran mağdurlar tasarruf tedbirleri kapsamında çok düşük bir destek alabiliyor. Evlerini yeniden kullanılabilir hale getirmek isteyen mağdurlar hayırseverler sayesinde evlerini onarabiliyor.

HAYIRSEVERLERİN YARDIMI İLE EV ONARILIYOR

Son olarak 17 Ağustos 2024 tarihinde Antalya Muratapaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi’nde bir evde çıkan yangında evi büyük zarar gören mağdurlar, yetkili kurumlardan büyük bir destek görmedi. Geçmişte, yanan evin temizliği, onarımı, tadilatı yapılıp eşya desteği olurken tasarruf tedbirleri kapsamında mağdurlar yaralarını sarmakta zorlanıyor. Haberimiz ile gündeme gelen mağdurların bir hayırseverin yardımı ile evlerini onarmaya çalıştığı öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya Karasu'da mahkemeden satılık 5.280 m² arsa

Sakarya Karasu'da mahkemeden satılık 5.280 m² arsa