Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “AKP vatandaşa gol atmaya hazırlanıyor”

“AKP vatandaşa gol atmaya hazırlanıyor”

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, hükümetin ‘Elektrik Piyasası Kanunu’ ile elektrikteki kayıp-kaçak bedellerini yasalaştırmaya çalıştığını vurgulayarak,”AKP iktidarı yandaş sermayesi için yargıya ve yurttaşa gol atmaya hazırlanıyor” dedi..

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“AKP vatandaşa gol atmaya hazırlanıyor”

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, hükümetin ‘Elektrik Piyasası Kanunu’ ile elektrikteki kayıp-kaçak bedellerini yasalaştırmaya çalıştığını vurgulayarak,”AKP iktidarı yandaş sermayesi için  yargıya ve yurttaşa gol atmaya hazırlanıyor” dedi..

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul,  ‘CLK Akdeniz faturaları ayarladı, hükümet yasaları ayarlıyor. Muratpaşılıları yüksek elektrik faturalarını protesto ve faturalara istifa etmeye çağırıyoruz” dedi..

Ahmet Kumbul, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında ,”CHP Muratpaşa İlçe Örgütü olarak 18 Ocak tarihinde önce yetersiz hizmet ve yatırımlar nedeni ile başlayan elektrik kesintileri için , ardından gelen yüksek bedelli faturalar nedeni ile bir protesto eylemi ve faturalara itiraz çağrısı yapmıştık. Başlattığımız bu eylem, yurttaşlarımızdan büyük destek gördü. Demokratik kitle örgütleri ve meslek odaları tarafından da desteklenerek yaygınlaştı. Sonuçta giderek yaygınlaşan bu protesto eylemlerimiz, bir yandan CLK’nın faturaları taksitlendirmesi gibi bir sonuç doğururken, bir yandan da  hükümeti rahatsız etti’’şeklinde konuştu.

AKP NEYİN BEKÇİLİĞİNİ YAPIYOR?

Geçtiğimiz hafta hükümet tarafından  TBMM’ye yeni bir yasa tasarısının sevk edildiğini söyleyen Kumbul,’’ Elektrik Piyasası Kanunu’nda tasarısında yapılan bir değişiklik ile  elektrik şirketlerinin kayıp kaçak bedellerini abonelere yansıtmasının yasal temeli oluşturuldu. Bizlerden haksız bir biçimde alındığı Yargıtay tarafından onaylanan kayıp-kaçak bedelleri, hükümet tarafından yasal bir hale getirilecek. AKP hükümeti, yandaş sermayesi için yargıya ve yurttaşa gol atma hazırlığında yine. AKP Hükümeti, bu tasarı ile milletin değil, yandaşının hükümeti olduğunu bir kez daha göstermektedir. Hükümet, CLK’nın elde ettiği haksız kazancın koruyuculuğunu neden yapıyor? Yoksa bu paralar malum kanallarla, bilindik havuzlara mı akıyor? AKP hükümeti neyin bekçiliğini yapıyor’’dedi.

DİLEKÇE VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Ahmet Kumbul,’’Bu yasa tasarılaşırsa yurttaşlarımızın hiç şüphesi olmasın ki CHP olarak önce Anayasa Mahkemelerine, ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar götüreceğimiz bir süreci başlatacağız. Her türlü demokratik eylemle, direniş hakkımızı da sonuna kadar kullanacağız. Ben bir başka çağrıda daha bulunmak istiyorum: Bu yasa çıkmadan, Muratpaşalı hemşerilerimi bir kez daha, dilekçe vermeye çağırıyorum. Sizler için hazırladığımız bir dilekçe örneği var. Bu yasa çıkmadan gelin CLK’ya itirazlarımızı yapalım, bizden haksız yere alınan bu bedelleri isteyelim. Bütün Muratpaşalıları ve partililerimizi de dilekçe vermeye çağırıyorum’’dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BAKA’nın bütçesi  17 milyona çıktı

BAKA’nın bütçesi 17 milyona çıktı