Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Magazin Yeşilçam'ın unutulmaz ismi mezarı başında anıldı

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi mezarı başında anıldı

Türk sinemasının ve Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Fatma Girik, ikinci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeşilçam'ın unutulmaz ismi mezarı başında anıldı

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden biri olan Fatma Girik, ölümünün ikinci yıl dönümünde Torba'daki mezarı başında anıldı. Anma törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı temsilen katılan Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Torba Güzelleştirme Derneği Başkanı Tamer Yöntem, basın mensupları ve sanatçının yakınları bir araya geldi.

Yeşilçam'ın Unutulmaz Ismi Mezarı Başında Anıldı

Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, anma töreninin ardından yaptığı açıklamada, 'Bugün, çok değerli ve kıymetli hemşehrimiz olan sanatçımız Fatma Girik'i ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Geçen sene annesini kaybettik; aynı zamanda çok değerli sanatçılarımız Memduh Ün ve Akrep Nalan da burada yatıyor. Saygı ve sevgiyle bugün kendilerini ziyaret ettik, dualarımızı yaptık. Allah kabul etsin, mekanları cennet olsun.' ifadelerini kullandı.

Fatma Girik Cüneyt Arkın

Anma töreni, yapılan duaların ardından duygusal bir atmosferde sona erdi. Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Fatma Girik, sevenleri tarafından özlemle anıldı.

Yeşilçam'ın Unutulmaz Ismi Mezarı Başında Anıldı (2)

Fatma Girik kimdir?

Fatma Girik, 12 Aralık 1943'te İstanbul'da doğdu. 

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve siyasetçidir olan Girik 1956-2012 yılları arasında 200'den fazla sinema filmi ve dizide rol aldı. Canlandırdığı sert, mağrur ve haksızlıklara karşı boyun eğmeyen Anadolu kadını karakterleri ile tanınan Fatma Girik, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası olarak anıldı.

Kemal Sunal'ın başrolde yer aldığı aralarında Bekçiler Kralı, Dokunmayın Şabanıma ve Yüz Numaralı Adam gibi filmlerin yapımcılığını üstlendi. 1986 yapımı Garip filminin senaryosunu Memduh Ün ve Bülent Oran ile birlikte yazdı. 1990 tarihli Gün Ortasında Karanlık filminin sanat yönetmenliğini üstlenen Girik, 1984 tarihli Postacı filminin dekor tasarımında görev aldı. 1988 yılında aktif siyasete atılarak 1989-1994 yılları arasında Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP)'den Şişli Belediye Başkanı olarak görev aldı. İlk kez 1965 yılında Keşanlı Ali Destanı filmi ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülüne' layık görüldü. Daha sonra Sürtüğün Kızı (1967), Ezo Gelin (1969), Boş Beşik (1970) ve Acı (1971) filmleri ile dört kez daha 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne değer görüldü.

Hayatının büyük bir kısmında senarist ve yönetmen Memduh Ün ile birliktelik yaşayan Fatma Girik, 24 Ocak 2022'de COVID-19'a bağlı organ yetmezliği nedeniyle İstanbul'da 78 yaşında hayatını kaybetti. Naaşı, vasiyeti üzerine Muğla'nın Bodrum ilçesinde Memduh Ün'ün yanına defnedildi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suudi Arabistan ilk alkollü içecek mağazasını açıyor

Suudi Arabistan ilk alkollü içecek mağazasını açıyor