Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Magazin ‘Gökçe Kırgız’ Davası Sonuçlandı!

‘Gökçe Kırgız’ Davası Sonuçlandı!

‘Kalbime Gömerim’ şarkısıyla ilgili olarak Gökçe Kırgız Taner (asıl adı Merve Doğan) ve Gökçe Kırgız Durukan arasında süren dava sonuçlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

‘Kalbime Gömerim’ şarkısıyla ilgili olarak Gökçe Kırgız Taner (asıl adı Merve Doğan) ve Gökçe Kırgız Durukan arasında süren dava sonuçlandı.

Davanın Detayları

Gökçe Kırgız Durukan, kendisinin söylediği ‘Kalbime Gömerim’ şarkısını, asıl adı Merve Doğan olan ve sonradan Gökçe Kırgız Taner adını alarak kendisine ait olduğunu ileri süren Taner’e karşı ‘Marka hakkına tecavüz edildiği’ iddiasıyla tazminat davası açtı.

Mahkeme Kararı

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada karar çıktı. Mahkeme, davayı kısmen kabul ederek, ‘Gökçe Kırgız’ markasının davalı Gökçe Kırgız Taner (eski adıyla Merve Doğan) tarafından kullanımının durdurulmasına, davacı Gökçe Kırgız’ın tazminat talebinin kısmen kabulüne karar verdi.

Tazminat Miktarı

Mahkeme, 70 bin 485 lira maddi, 75 bin lira manevi tazminatın, ayrıca bin lira da itibar tazminatının davacıya ödenmesine karar verdi. Böylece toplamda kendisine 146 bin 485 lira tazminat ödenecek olan davacı tarafın, davalının yazılı olarak özür dilemesi talebinin ise reddine karar verildi.

‘Gökçe Kırgız’ Davası Sonuçlandı!

Davacının Açıklaması

Duruşma sonrasında Gökçe Kırgız Durukan, “Çok şükür kazandık haklı mücadelemizi. Zaten böyle olmasını ümit ediyorduk. Kazandık, mutluyuz” dedi.

Davanın Emsal Olduğu

Durukan, davanın emsal olduğunu da söyleyerek “Şükür adaletin işlediğine şahit olduk” dedi.

Davanın Geçmişi

Davacı Gökçe Kırgız Durukan, “Kalbime Gömerim O Zaman” şarkısının sözlerini yazan ve besteleyenin kendisi olduğu halde Merve Doğan’ın eseri kendisine aitmiş gibi gösterdiğini ve Gökçe Kırgız ismini ise sahne adı olarak kullanıp ün kazandığını iddia etmişti. Merve Doğan’ın isim değişikliği yaparak Gökçe Kırgız (Taner) ismini aldığını, eserini de noter onayıyla kendisine ait olarak tescillediği öne süren Durukan, ismin ve eserin kendine ait olduğunu ve isminin kullanılarak haksız ün elde ettiğini belirterek Gökçe Kırgız Taner’e bin lira maddi ve 250 bin lira manevi tazminat talebiyle dava açtı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Husiler Kızıldeniz’de ABD tankerini 2 füzeyle hedef aldı

Husiler Kızıldeniz’de ABD tankerini 2 füzeyle hedef aldı