Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Ankara'ya 35 Kilometre Uzaklıkta Sessiz Bir Köy! Terk Edilmiş Kayı Köyü

Ankara'ya 35 Kilometre Uzaklıkta Sessiz Bir Köy! Terk Edilmiş Kayı Köyü

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı olan Kayı köyü, heyelan tehlikesi ve alanın darlığı nedeniyle terk edilmiştir. Köy, yıllar içinde sessizliğe bürünmüş ancak hala dikkat çekmektedir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara'ya 35 Kilometre Uzaklıkta Sessiz Bir Köy! Terk Edilmiş Kayı Köyü
KAYNAK: İHA

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı olan Kayı köyü, heyelan tehlikesi ve alanın darlığı nedeniyle terk edilmiştir. Köy, yıllar içinde sessizliğe bürünmüş ancak hala dikkat çekmektedir. Oğuzların 24 boyundan biri olan Kayılardan adını alan bu köy, tarihi ve doğal yapısıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

"Cinli Köy" Efsaneleri ve Hasan Dede Türbesi

Köydeki evlerin duvarlarındaki “Cinli köy” yazıları dikkat çekerken, doğallığını koruyan yapılar ve Hasan Dede Türbesi hala ayakta duruyor. Emekli öğretmen Hidayet Uluşan, köyde cinlerin yaşadığı iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Bu köy Ertuğrul Gazi'nin Söğüt'e giderken bıraktığı 5 hanelik bir kabileymiş. Köyün yakınından geçen dereye lağım suları aktığı için koku yapmış ve heyelan tehlikesi nedeniyle köy başka bir yere taşınmış. Yeni nesil için ev yapma imkanı da bulunamadı” ifadelerini kullandı.

A W243909 01

"Çocukları Korkutmak İçin Çıkarılmış Bir Söylenti"

Köyün dar alanı nedeniyle taşınmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Ahmet Demirtaş, “Burada cin falan yok. Çocukları korkutmak için çıkarılmış bir söylenti. Burada sadece Hasan Dede Türbesi var. Köy genişleyemediği için taşındı. İnsanlar çocuklarını evlendirdi ama yer olmadığı için ev yaptıramadı. Yetiştirme yurdu vardı, köyün büyük çoğunluğu orada çalışırdı. Yurt başka bir yere taşınınca çoğu köylü de merkeze taşındı. Kayı köyüne bilinmedik insanlar girmeye başladı ve uyuşturucu madde kullananlar buraya geldi. Bu yüzden evlerin duvarlarına cin var diye yazı yazmışlar. Bunlar asılsız, bizim köyümüzde cin falan yok. Köyümüz Kayı Boyu'ndan gelen bir köydür” dedi.

A W243909 03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep FK Bolu Kampında 2024-2025 Sezonu Hazırlıklarını Sürdürüyor

Gaziantep FK Bolu Kampında 2024-2025 Sezonu Hazırlıklarını Sürdürüyor