Günümüzde ülkemizin genel durumuna şöyle bir bakıldığında Cumhuriyet’imizin kazanımlarının bir bir elden çıkarıldığı, bir çok işletmenin, eğitim kurumlarının kapatıldığı, yıllarca insan hayatının sigortası olan hastanelerin, insan sağlığı- gıda güvenliği-koruyucu sağlık hizmetleri gibi çok yönlü olarak milyonlarca insana hizmet veren hıfzıssıhha enstitüleri ve halk sağlığı laboratuvarlarının kapatıldığı, yüksek sağlık idaresi ve Gevher Nesibe Eğitim Enstitüsü’nün kapatıldığı, 55 fabrikanın satıldığı yahut kapatıldığı, Kayseri'deki uçak fabrikasının kapatıldığı, köy enstitülerinin aynı şekilde kapatıldığı, ara insan gücü yetiştiren teknik okullarının, tekniker ve teknisyen yatılı okullarının kapatıldığı daha bir çok kıymetlerin elimizin altından kayıp gittiği, tarihe not düşülecek kayıtlar arasındadır.

BU DURUMDA NE YAPILMALIDIR?

1) Mevcut plan, program ve proje bütünlüğü ile Köy Enstitüleri geri kazanılmalı

2) Sağlık Kolejleri, Çevre Koleji, Ziraat teknik okulu, Veteriner Sağlık memurları okulu, meslek liseleri, Gevher Nesibe Eğitim Enstitüsü ve Sağlık İdaresi Yüksek okulu, Ev Ekonomisi teknik okulu, Maliye Meslek okulu Tapu Kadastro okulu, yabancı diller lisesi, Kimya teknik lisesi gibi ara insan gücü yetiştiren okullar açılmalıdır. Özellikle kırsal alanlardan imtihanı kazanan çocuklarımız için bu meslek okulları arsında yatılı eğitim yaşamı kazandırılmalıdır.

3) Özelleştirmelerden süratle vaz geçilmelidir.

4) SEKA kâğıt fabrikası ve özelleştirilen diğer fabrikaların geri alınmasıyla alakalı çalışmalar yapılmalıdır. Sümerbank, PETKİM ve benzeri işletmeler, ÇAYKUR, başta olmak üzere 1990 yılından bu yana geçen 30 yıllık dönemde özelleştirilen tüm işletmelerin geri alınması için bir seferberlik başlatılmalıdır. AİHM kararlarıyla özelleştirilen, döviz olarak yapılan ödemeler TL’ye dönüştürülmesi için uluslararası çalışmalar yapılmalıdır.

5) Satılan yahut kiralanan limanlarımızın satılan-kiralanan arazilerimizin devlet tasarrufuna kazandırılması yolunda geniş çaplı çalışmalar yapılmalıdır.

6) Göçmen, sığınmacı ve benzeri yabancı gruplar üzerinde çalışmalar yapılarak ülkemizde yabancı nüfusun minimuma indirilmesi konusunda kararlı ve kalıcı çalışmalar yapılmalıdır.

7) Eğitimde 4+4+4 planlamasıyla taşımalı eğitim sürecine son verilmeli, köy okulları yeniden açılmalı, öğretimde ve işe alımlarda mülakat kaldırılmalı, KÖY KOOP projesi yeniden yaşama geçirilmeli, Maden arama işleri dondurulmalı ve yabancı şirketlerin ülkemizde siyanürle, kimyasal asitlerle, açık sistemle altın arama işlerine son verilmeli, Tarım mastır planı hazırlanarak çağdaş tarımcılık başlatılmalıdır.