Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın ‘Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınız Biz’ paneli

‘Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınız Biz’ paneli

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 6 Mart’ta ‘Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınız Biz’ başlıklı panel düzenleniyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınız Biz’ paneli

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Antalya İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 6 Mart’ta ‘Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınız Biz’ başlıklı panel düzenleniyor. Panel konuşmacıları arasında Türkiye’nin ilk ve tek kadın Fütüristi (gelecekçi) ve T-İnsan kitabının yazarı Ufuk Tarhan,  Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi Yöneticisi Gonca Sofuoğlu Temiz, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Canan Aktaş ve Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İncigül Sağdıç Tataroğlu yer alacak.

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ve Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, düzenledikleri basın toplantısında tüm Antalyalıları panele davet etti.

KADINLAR KAS GÜCÜYLE DEĞİL, BEYİN GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR
Meslek disiplinlerinde hiçbir zaman cinsiyet ayrımı olmadığını söyleyen Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, “Türkiye’nin ilk ve tek kadın fütüristi ve T-İnsan kitabının yazarı Ufuk Tarhan’ın TMMOB ile birlikte gerçekleştirdiği Tekno Kadın projesi vardı. Yani kadınların artık kas gücüyle değil beyin gücüyle çalıştığını ifade eden bir proje. Tarhan panelde projesini ve önümüzde ne var bunu anlatacak. Ardından Mustafa Koç’un ölmeden önce gerçekleştirdiği dünya çapında bir proje. Bu projeyi destelemek için bal arıları projesi yapıldı. Bu bal arıları kovan günleri düzenlediler. Kovan günlerinde liselerde Mühendislik mesleğinin kadınlar tarafından seçilmesi için Türkiye çapında çok büyük bir hareket yaptılar. Hareket geçen sene son buldu. Bu projeyi yöneten Koç’taki Gonca Hanım panele gelecek ve projesini anlatacak. Arkasından bir kadına ödül vereceğiz” dedi.
KADIN MÜCADELESİ ÜLKENİN ÖZGÜRLEŞME MÜCADELESİDİR

Panelde, kadınların her alanda eşitçe var olabilme mücadelesinin ülkenin geleceğini düşünen herkesin sorun olduğu söylenirken, ”Türkiye’de aile, eğitim, çalışma yaşamı, istihdam başta olmak üzere toplumsal yaşamın her alanında kadınlara yönelmiş eşitsiz uygulamalar yaşamı tehdit eden boyutlara ulaşmıştır. Kadınların her alanda eşitçe var olabilme mücadelesi, aynı zamanda ülkenin de özgürleşme mücadelesidir. Kadınların toplumsal yaşamda, ekonomik ve siyasi alanda daha şiddetli bir sömürü ve eşitsizliğe tabi kalması, sadece kadınların değil, ülkenin geleceğini düşünen herkesin sorunudur” denildi.
Baskı ve şiddet sonucu yaşamlarını kaybeden kadınların unutulmadığına dikkat çekilen panelde, “8 Mart’ta, ülkenin farklı yerlerinden baskıya, şiddete, taciz ve tecavüze hayır seslerini yükseltecek kadınların 8 Mart’ını şimdiden kutluyor, baskı ve şiddet sonucu yaşamlarını kaybeden kadınlarımızı anıyor ve tüm halkımızı 6 Mart Çarşamba Günü Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleştireceğimiz panelimize davet ediyoruz”  denildi.  Dilara Açikyildiz

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rüzgar bebek, annesi ve babasıyla kalacak

Rüzgar bebek, annesi ve babasıyla kalacak