Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın Kadına ŞİDDET BİTMİYOR

Kadına ŞİDDET BİTMİYOR

2018 yılında Antalya’da 24 kadın, erkek şiddeti ile hayatını kaybetti. Antalya’da yaşayan H.A isimli kadın, İ.H.Ö. adlı erkek tarafından şiddet gördüğünü ve psikolojisinin bozulduğunu söylerken, hayatının tehlikede olduğunu ama İ.H.Ö’nün serbestçe dolaştığını iddia etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kadına ŞİDDET BİTMİYOR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açıkladığı verilere göre geçtiğimiz yıllara oranla artan kadın cinayetlerinde Antalya yine üst sıralarda yer aldı. Basından yansıyan haberlere göre oluşturulan raporda 2018 yılında Antalya’da 24 kadın erkek şiddeti sonucu hayatını kaybetti. Antalya’da boşanma davası süren ya da sürmekte olan kadınlar, eski eşleri ya da sevgililerinin şiddeti sonucu yaşamını kaybetti.  

BELEDİYELER KANUNU’NA AYKIRI
Kadınlar, erkek şiddeti ile hayatını kaybetmeye devam ederken nüfusu 100 bini geçen yerleşim yerlerinde hala kadın sığınağı bulunmuyor. Belediyeler Yasası’na göre yerel yönetimler nüfusu 100 bini geçen bütün yerleşimlerde, kadın sığınağı açmak zorunda olmasına rağmen bunu yapmayarak kanunları hiçe sayıyor. Bu arada, Antalya sınırları içinde sadece üç tane sığınak bulunuyor ancak bu da yeterli değil.

DAVAMDAN VAZGEÇMEYECEĞİM
Kadınlara karşı işlenen şiddet suçlarının bir örneği yine Antalya’da yaşandı. H.A isimli kadın, İ.H.Ö.  adlı erkek tarafından şiddet gördüğünü ve psikolojisinin bozulduğunu söyledi.  H.A, “Ben nerede olduğunu biliyorum ama benim bilmem yeterli değil. Polis gerekeni yapmıyor. Polis, savcıdan bir şey bekliyor. Savcı, deliller olduğu halde halen neden bekletiyor bilemiyorum. Psikolojim bozulduğu için işi bırakmak zorunda kaldım. Beni dövdüğüne dair kamera kayıtları olmasına rağmen ben değilim diyen bir insan” dedi.
DİŞLERİMİ KIRDI
Sosyal hayatını yaşayamadığını söyleyen H.A,  kendi hayatına dair karar almak isteyince olayların iyice çığırından çıktığını vurgularken, “Beni kendi işlerine bulaştırmaya çalıştı ben de istemeyince beni dövdü, dişlerimi kırdı. Daha sonrasında yanıma geldi. Davadan vazgeçmemi söyledi. Ben hayır deyince işler iyice çığırından çıktı. Bununla ilgili ne yapabilirim bilmiyorum. Uzaklaştırma kararı aldı. Yakalama kararı var, ortalıkta dolaşıyor. Aracı belli, arabası belli ama hiç kimse bir şey yapmıyor” diye konuştu. Dilara AÇİKYİLDİZ

ŞİDDETE MARUZ KALDIĞINIZDA
Polis  155, Jandarma  156, Ambulans  112, Sosyal Destek Hattı Alo 183, KAMER Vakfı  0530 664 44 10
Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi/Derneği
Adres: Şarampol Caddesi 106. Sokak Sezer Apt. No:2 Daire:4 Antalya

Tel: 0242 248 07 66
E-posta: [email protected] 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya fakirleşti !..

Antalya fakirleşti !..