Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın GÜLLÜ: “ÖNLEYİCİ POLİTİKA YOK!”

GÜLLÜ: “ÖNLEYİCİ POLİTİKA YOK!”

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) işbirliğiyle 18-19 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı”, İş yerinde şiddet ve taciz sözleşmesi sunumu, film gösterimi ve sonuç bildirgesinin açıklanması ile sona erdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
GÜLLÜ: “ÖNLEYİCİ POLİTİKA YOK!”

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı’nın birinci gününde, Adana Büyükşehir Belediyesi, Afyonkarahisar Dazkırı Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında ‘Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı İşbirliği’ protokolü imzalandı. Çalıştayın ikinci gününde ise Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, İLO C190 İş yerinde Şiddet ve Taciz Sözleşmesi ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Güllü, belediyelerden İLO C190 Sözleşmesi’ni imzalamasını ve sığınıklar konusunun da dile getirilmesini istedi.  Başkan Güllü, çalıştayın yapılmasını sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

TOPLU FOTOĞRAF (2)

“ENGELLER DEVAM EDİYOR”

İki gün süren çalıştayı değerlendiren ve çalıştayın hem iyi örnekler, hem de zamanı iyi kullanma çalıştayı adı altında gerçekleştirildiğini belirten TKDF Başkanı Canan Güllü, “Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun bu çalıştayları düzenlemekteki ana amacı: İyi örnekleri çıkarabilmek, sorunları tespit ederek çözüm odaklı olarak sunduklarımızı bir sonraki çalıştay için görev olarak vermek ve bir sonraki çalıştayda, çıkan sonuçlar üzerinden yol yürüyebilmek. Aynı zamanda amaç kadın erkek eşitliğinin sağlanması, kadınların istihdamda yer alması, kanayan yara diye adlandırılan şiddetin önlenmesi ve önleyici politikaların hayata geçmesi. Buradan çıkan sonuç bildirgesinde de iki gündür belediyelerin kendi illerinden, Türkiye’nin her illinden gelen arkadaşların anlattıkları sorunların bir sonucu olarak; örneğin Türkiye’de kadının istihdamda kalabilme, sürdürülebilinir olabilmesini sağlayan engellerin hala devam ettiğini görüyoruz” dedi.

TOPLU FOTOĞRAF (6)

“POLİTİKA BELGESİ OLUŞTURULACAK”

“Yine sadece yoksulluk konusunun tek başına bir politika olayı değil kadın politikasızlığının bir sonucu olduğu için kadın politikalarının hayata geçmesindeki ana mekanizmalarının hepsinin uygulanması yönünde kararlar alındı” diyen Güllü, “Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun acil yardım hattını imzalayan belediyelerin C190 dediğimiz İLO Sözleşmesi’nin imzalanması yönünde bir politika belgesi oluşturulması kararı çıktı. O politika belgesi ilgili belediyelere gidecek. Antalya bunun ilk imzacısı, İzmit Belediyesi’de ilçe bazında ilk imzacısı olacak. Muratpaşa Belediyesi de ‘ben de varım’ dedi. Yani belediyeler, sözleşmeyi incelediklerinde ortaya çıkan sonucun tamamen önleyici bir politika olduğunu söylediler” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE KADIN DERNEKLERİ FEDERASYONU ÇALIŞTAY İKİNCİ GÜN (4)

“ÖNLEYİCİ POLİTİKA YOK”

Türkiye’de önleyici bir politikanın olmadığını söyleyen, Başkan Güllü, “Bütün mesele bu. Burada bulunan arkadaşlarımla, sendikalarla, özel sektörle biz önleyici politika oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim bütün bu sorunu tek başımıza yüklenmemiz aslında bizim irademizi gösteriyoruz ama devletin bu konuda uygulamaya koyması gereken sonuçlar var. Bu sonuç belgelerini kamuoyuyla paylaşacağız. O belgeler üzerinden kamuoyuna, kurumlara seslenmiş olacağız” dedi. HABER: FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ANTRENÖRLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

ANTRENÖRLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ