Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın Boş durmak yok üretmeye devam

Boş durmak yok üretmeye devam

Muratpaşa İlçesi’nde bir sitenin atıl kalan odayı atölyeye çeviren site sakini kadınlar hem resim yapıyor hem de birbirinden güzel kıyafetleri kendileri ve yakınları için tasarlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Boş durmak yok  üretmeye devam

Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle açılan atölyede haftada bir gün üç boyutlu resim yapan kadınlar, bir gün de dikiş yapıyorlar. Eğitim sonunda sertifika alıyorlar. Atölyeyi ziyaret eden kadın hareketlerinin tanınan ismi Songül Başkaya ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördü ve fikri hayata geçiren ekibi tebrik etti. Meltem Mahalle Muhtarı Muazzez Kaval da kadınları yalnız bırakmadı. 

SERTİFİKALI EĞİTİMLER YAPILIYOR

Meltem Mahallesi Özlem Sitesi’nde kadın bir site yöneticisinin seçilmesiyle her şey değişti. Emekli öğretmen Fatma Çandır,  sitedeki atıl kalan toplantı odasını okuma ve üretim atölyesine dönüştürdü. Çandır, “Önceden site yöneticisi hep erkekti. Benim seçilmemle birlikte site sakinlerimizin bir araya gelmesi ve vakitlerini verimli kullanması için çalışmalar yaptık. Toplantı salonumuzu atölyeye çevirdik. Bir köşesinde kitaplığımız var. Ayrıca 4 yıldır hal eğitim merkezi işbirliğiyle kurslar açıyoruz. Kursiyerlerimiz her dönem sertifika alıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 80 kursiyerimiz oldu. Zaman zaman kurstan çıkan ürünler sergiye de konu oluyor. Her eğitim döneminde yeni faaliyetler yapılıyor” dedi.

Bu dönem yapılan üç boyutlu tabloları ve diktikleri ürünleri sergilemek için yer baktıklarını belirten Çandır, bir salon ayarlayarak sergi açmak istediklerini aktardı.

GÖRKEM DELLAL
    

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fitre bedeli 23 lira

Fitre bedeli 23 lira