Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ramazan Pofuduk pofuduk Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi

Pofuduk pofuduk Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi

Ramazan geldi, pide sofralara döndü. Evde Ramazan Pidesi nasıl yapılır, püf noktaları ve kalori bilgisi haberimizde...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Pofuduk pofuduk Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi
KAYNAK: Haber Merkezi

Ramazan ayı denince sofralarımızın baştacı Ramazan pidesi akla geliyor. İftar vakitlerini lezzetlendiren geleneksel Ramazan pidesini evde yapmak isteyenler için bilgileri derledik. İşte Ramazan Pidesi tarifi, malzemeleri, maya oranı ve kalori bilgileri...

Ramazan Pidesi Malzemeleri ve Yapılışı

Hamur Malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Sos Malzemeleri:
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri İçin Gereken Malzemeler

  • Susam
  • Çörek otu

Pofuduk Pofuduk Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır Ramazan Pidesi Tarifi (3) Result

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Ramazan pidesi yapımına başlamak için öncelikle hamurumuzu hazırlamamız gerekiyor. Bunun için yoğurma kabına 5 su bardağı un, 1 paket instant maya, 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şekeri alarak karıştırıyoruz. Ardından ortasını çukurlaştırıyoruz. Çukur kısmına 2,5 su bardağı ılık su ekleyerek kenarlardaki unu yavaşça alıp hamuru yoğuruyoruz. Hamurumuzun ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmasına dikkat ediyoruz.

Hamur kıvamını aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alıp tekrar yoğuruyoruz. Daha sonra tekrar yoğurma kabına yerleştirip üzerini streç filmle kaplayarak temiz bir bezle örtüyoruz ve 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanma süresinin sonunda hamurumuzu tekrar tezgaha alıp 1-2 dakika daha yoğuruyoruz. Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya bölüp her birini bezelere ayırıyoruz. Bezeleri yuvarlayarak şekil verip 10-15 dakika daha mayalanmaları için bekletiyoruz.

Pidelerimizi şekillendirmek için fırın tepsisine galeta unu serpiyoruz. Bezelerden bir tanesini alıp tepsiye yerleştiriyoruz ve diğerini de aynı şekilde hazırlıyoruz. Bezelerin üzerine yoğurtla çırpılmış yumurta sarısını sürüyoruz. Ardından elimizle bastırarak hamuru pide şeklinde tepsi genişliğinde açıyoruz. Kenar kısımlarına parmak uçlarımızla bastırarak daire şekli veriyoruz. Daha sonra çizgi çizgi olacak şekilde bastırıyoruz.

Üzerlerine fırça yardımıyla yumurtalı karışımdan sürüyoruz ve bolca susam ile çörek otu serpiştiriyoruz. Diğer hamur için de aynı işlemleri tekrarlıyoruz. Önceden ısıttığımız 230°C fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen Ramazan pidelerimiz servise hazır hale geliyor.

Pofuduk Pofuduk Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır Ramazan Pidesi Tarifi (2) Result

Ramazan Pidesi Kaç Kalori?

Ramazan pidesinin kalorisi, tüketilen dilime ve gramajına göre değişiklik gösteriyor. Mesela; 1 adet ramazan pidesi yaklaşık olarak 300 gram gelir ve 670 kalori içerir. 1 dilim ramazan pidesi, yaklaşık olarak 30 gram gelir ve 67 kalori içerir. 

Ramazan Pidesine Ne Kadar Maya Konur?

5 su bardağı un ile hazırlanan bir ramazan pidesi için yarım paket yaş maya veya 1 paket instant maya yeterli olur.

Pişirirken Fırına Su Konur mu?

Ramazan pidesi genellikle fırında pişirilir ve fırınların pişirme kapasiteleri farklılık gösterebilir. Eğer fırınınızda buhar destekli pişirme özelliği bulunmuyorsa, yanmaz bir kap içine su koyarak fırına koyabilirsiniz. Bu, ramazan pidesinin daha iyi kabarmasını ve dışının çıtır içinin ise yumuşak olmasını sağlayabilir.

Ramazan Pidesi Pişme Süresi

Ramazan pidesi, önceden ısıtılmış 230°C fırında 35 dakika içinde pişer. Ancak fırın derecesi, marka veya modeline göre değişkenlik gösterebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel’in Antalya programı belli oldu

Özgür Özel’in Antalya programı belli oldu