Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Hatay Hatay'da depremzedeler konteyner kenti yeşille buluşturdu

Hatay'da depremzedeler konteyner kenti yeşille buluşturdu

Hatay'ın ilçesi Samandağ'da depremzede kadınlar, Yenimahalle konteyner kentin sokaklarını çiçeklerle süsledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da depremzedeler konteyner kenti yeşille buluşturdu

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, depremin yol açtığı hasar sonrasında oluşturulan Yenimahalle Konteyner Kent, kadınların çabasıyla yeşillendi. Depremzede kadınlar, sokaklara dikilen fidanlar, çiçekler ve ekilen sebzelerle konteyner kentin yaşam alanlarını renklendirdi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından Hatay'ın Samandağ ilçesinde binlerce vatandaş, konteyner kentlerde yaşamaya başladı. Yenimahalle Konteyner Kent, 96 ailenin geçici yuvası olarak hizmet veriyor.

Konteyner kent yönetmi de destek verdi

Depremzede kadınlar, kendi çabalarıyla konteyner kentin sokaklarını güzelleştirdi.Kadınlar tarafından dikilen çiçekler ve ekilen sebzelerle konteyner kentin sokakları yeşile büründü.Depremzedelerin doğaya olan ilgisini fark eden konteyner kent yönetimi, bu çabaya destek vererek geçici yaşam alanını ağaçlandırdı. Konteyner kentin sokakları, çiçeklerle bezenmiş ve sebzelerle donatılmış haliyle dikkat çekiyor.

Hatay'da Depremzedeler Konteyner Kent Sokaklarını Yeşille Buluşturdu

Depremzede Figen Beyazgül, kendilerini evlerinde hissetmek adına küçük bir bahçe düzenlediklerini ve yeşil alanın ferahlık verdiğini belirtti. Bahçesine marul, nane, maydanoz ve soğan eken Beyazgül, bu çabaların konteyner kenti güzelleştirdiğini ifade etti.

Hatay'da Depremzedeler Konteyner Kent Sokaklarını Yeşille Buluşturdu (2)

Bir diğer depremzede Elhem Emeç de, çiçeklerle uğraşırken stres attıklarını ve deprem korkusunu yenmeye çalıştıklarını söyledi. Kadınların dokunuşuyla konteyner kentin güzelleştiğini vurgulayan Emeç, açık alandaki yeşilin herkes tarafından fark edildiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Valisi Hulusi Şahin Aksu’yu Ziyaret Etti

Antalya Valisi Hulusi Şahin Aksu’yu Ziyaret Etti