Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Hatay Hatay Kumlu'da deprem konutları tamamlandı

Hatay Kumlu'da deprem konutları tamamlandı

Hatay’ın Kumlu ilçesinde, 8 ayda inşa edilen 303 deprem konutu tamamlandı ve vatandaşlar yeni evlerine kavuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hatay Kumlu'da deprem konutları tamamlandı
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Kumlu ilçesinde depremzedelere yönelik inşa edilen 26 bloktan oluşan 303 konut, 8 aylık bir sürede tamamlandı ve vatandaşlar yeni evlerinde yaşamaya başladı. Daha önce hayvanların otlatıldığı boş bir araziye kurulan konutlar, bölge halkının yüzünü güldürdü.

Kısa Sürede İnşa Edilen Konutlar Vatandaşların Yeni Yuvayı Oldu

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay'da binlerce bina yıkılmış ve yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan afet konutlarının inşaatı kapsamında, Kumlu ilçesinde yapılan 303 deprem konutu tamamlandı. Ekiplerin gece gündüz demeden yürüttüğü çalışmalar sonucunda, boş bir arazi yaşam alanına dönüştürüldü. Bu dönüşüm, dron kameralarıyla görüntülendi ve büyük bir değişim gözler önüne serildi.

İnşaat Mühendisinden Proje Hakkında Bilgi

26 bloktan oluşan 303 konutun inşasıyla ilgili bilgi veren İnşaat Mühendisi Abdullah Can Çetin, “Deprem bölgesinde 8 aydır yoğun bir tempoda çalışarak, vatandaşların çadır ve konteynırdan kurtulup evlerine kavuşmasını sağladık. Gece gündüz 24 saat esasına göre çalıştık ve konutları tamamlayarak teslim ettik. Bu süreçte büyük bir hızla ilerledik ve bomboş bir araziye yeni bir yaşam alanı kurduk. Parkı, basketbol sahası, fitness alanı ve oyun parkları ile komple bir yaşam merkezi oluşturduk” dedi.

Yeni Evlerin Özellikleri ve Vatandaşların Memnuniyeti

Yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Bestami Alkış, “Evlerimiz çok güzel ve beklentilerimizin üzerinde. Depremden önce bu bölge bomboş bir araziydi, şimdi ise her yer ışıl ışıl. Altyapı mükemmel, içme suyu ve elektriğimiz var” şeklinde konuştu.

Meryem Alkış’tan Ev İçin Yorum

Yeni evinde keşkek yapan Meryem Alkış, “Evimi çok beğendim. Odalar geniş ve her tarafı çok güzel. Misafirlerim evimi beğeniyor. Devletimize çok teşekkür ederim, bu yaşıma kadar böyle güzel bir ev görmemiştim” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afyonkarahisar Dinar'da Zincirleme Kaza: 9 Araç Birbirine Girdi 2 Ölü 12 Yaralı

Afyonkarahisar Dinar'da Zincirleme Kaza: 9 Araç Birbirine Girdi 2 Ölü 12 Yaralı