Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Hatay Hatay'da depremzede kadınlar balıkçılık yaparak geçimlerini sağlıyor

Hatay'da depremzede kadınlar balıkçılık yaparak geçimlerini sağlıyor

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan depremzede kadınlar balıkçılık yaparak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da depremzede kadınlar balıkçılık yaparak geçimlerini sağlıyor

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan Seher Aşker (47) ve Çiğdem Okur (35), depremde evlerini kaybettikten sonra Tekebaşı Mahallesinde balıkçılık yaparak hem zorlu anları unutmaya çalışıyorlar hem de aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Üç çocuk annesi Seher Aşker, "9 yaşından beri ailemle denizde balıkçılık yapıyorum. Ağ işini öğrendikten sonra herkese öğretmek istiyorum. Bu mesleği devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Erkeklerin ve kadınların yaptığı iş eşittir; abim ağ çekiyorsa ben de çekiyorum. Bu işi yapmam, ben bu işi yapıyorum diye bir ayrım yok. Ancak beraber kanca beraber. Bu işten kazancımız, evimize ekmek getirebilecek kadar" dedi.

Hatay'da Depremzede Kadınlar Balıkçılık Yaparak Geçimlerini Sağlıyor

Aşker, depremin ardından büyük acılar yaşadıklarını ancak pes etmediklerini belirterek, "Yılmadık, tekrar ağ örmeye başladık. Sadece ağ örmüyorum, balığa çıkıp tuttuğum balıkları satıyorum ve bu şekilde aileme katkı sağlıyorum" diye konuştu.

İki çocuk annesi Çiğdem Okur ise, "15 yaşından beri balıkçılık yapıyorum. Babamdan öğrendim bu işi. Deprem öncesi yoğun bir şekilde çalışıyordum, depremde evimi ve eşyalarımı kaybettim ama yine de pes etmedim. Bu işe devam ettim ve günlük olarak aileme katkı sağlamaya devam ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halil Umut Meler'den Sevindiren Haber Geldi

Halil Umut Meler'den Sevindiren Haber Geldi