Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Zübeyde Hanım unutulmadı

Zübeyde Hanım unutulmadı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım için ölümünün 96’ncı yılında Antalya’da anma töreni düzenlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zübeyde Hanım unutulmadı

Antalya Şair, Ozan, Yazar, Ressam ve Bestekarlar Kültür Derneği, (ANŞOYAD) en büyük Türkün annesi Zübeyde Hanım’ın 96. ölüm yıldönümünde Işıklar’daki  Atatürk Müzesi yanındaki Zübeyde Hanım Büstü önünde anma töreni gerçekleştirdi.

Zübeyde Hanım’ı anma etkinliğinde ANŞOYAD adına söz alan Ayşe Kantarcılar, Zübeyde Hanım’ın dört evladını ve eşini kaybettikten sonra  Mustafa Kemal’in üzerine titremesine rağmen  “ Evladım mahvolmanı istemem, seni namus ve haysiyet sahibi insanlarla görmezsem asıl üzülürüm”  ifadeleriyle mücadeleyi desteklediğini aktardı.  Ayşe Kantarcılar, “Gelecek nesillere aydınlık ve çağdaş bir Türkiye bırakmak boynumuzun borcudur” diyerek, Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda olduklarını ve bu yolda kararlılıkla yürüdüklerini belirtti.  

Ayşe Kantarcılar “Seni saygı ve rahmetle anıyoruz huzur içerisinde yat” cümlesiyle konuşmasını bitirirken, anma töreni ANŞOYAD Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu’nun kendi yazdığı şiiri okumasıyla son buldu.  Dilara AÇİKYİLDİZ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocagöz Truva Atı mı?

Kocagöz Truva Atı mı?