Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem AFAD Başkanı açıkladı! Batan geminin konumu tespit edildi

AFAD Başkanı açıkladı! Batan geminin konumu tespit edildi

AFAD Başkanı Okay Memiş, Zonguldak'ta batan gemi ile ilgili son durumu paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AFAD Başkanı açıkladı! Batan geminin konumu tespit edildi
KAYNAK: İHA

Zonguldak’ta etkisini göstermeye devam eden fırtına, limandaki gemilere zor anlar yaşattı. Zonguldak Ereğlisi’nde bir gemi, mendireğe çarparak parçalandı ve kısa süre içerisinde alabora oldu. Geminin mürettebatından 12 denizci kayıp.

Kaza ve Arama Çalışmaları

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Antalya'da açıklama yaptı. Karaloğlu, "Zonguldak Ereğlisi’nde maalesef bir gemi mendireğe çarparak parçalandı ve battı. 12 denizcimiz şuanda kayıp. Arama tarama çalışmaları devam ediyor” dedi. Ancak hava şartları, arama çalışmalarını zorlaştırıyor.

Meteoroloji Uyarısı ve Fırtına

Karaloğlu, Türkiye’nin 46 ilinde meteoroloji genel müdürlüğü uyarısıyla turuncu ve sarı kod uyarısı verildiğini belirtti. Özellikle Karadeniz’de, Zonguldak ve Sakarya bölgesinde çok yoğun bir rüzgâr var.

Kayıp Mürettebat

Kazada kaybolan mürettebatın listesi de belli oldu. Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta gemide bulunan isimler arasındaydı.

Acı Haber geldi!

Zonguldak'ta fırtına nedeniyle batan gemide 1 denizcinin cansız bedenine ulaşıldı.

AFAD Başkanı Memiş: "Geminin yerini tespit ettik"

Arama ve kurtarma operasyonlarımız yoğun bir tempoda devam etmektedir. Vatandaşlarımızı sağ olarak tespit edip, çalışmalarımızı buna göre yönlendiriyoruz. Ancak şu ana kadar mürettebattan herhangi bir haber alamadık.

Geminin konumunu belirledik ve limanın tam ucunda, önceden tahmin ettiğimiz lokasyonda bulduk. Limanın uç tarafında, yaklaşık 25 metre derinliğindeki suya gömülmüş durumda. Büyük kaya parçaları, 9-10 metre yüksekliğindeki dalgaların etkisiyle paramparça olmuş. Bu bölgede ciddi bir yıkım meydana gelmiştir. Şu an itibariyle hava koşulları arama kurtarma operasyonları için uygun. Ekiplerimiz sürekli dalışlar gerçekleştiriyor.

Ayrıca geniş bir alanda yüzey taramalarına devam ediyoruz. Drone, helikopter ve uçaklarla yapılan arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor.

Mürettebatımızın cansız bedenine ulaştık, ancak maalesef limanın içinde beklenmedik bir bölgede bulundu. Zaten yüzey taraması yapmamızın nedeni de buydu. Mürettebatımızın cansız bedenini, önceden öngörmediğimiz bir bölgede bulduk.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fırat ve Dicle iklim değişikliğinin kurbanı oldu

Fırat ve Dicle iklim değişikliğinin kurbanı oldu