Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem YSK İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN ''GAMER'' KARARINI YASAKLADI

YSK İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN ''GAMER'' KARARINI YASAKLADI

İçişleri Bakanlığı'nın seçim sandıklarında görevli polis ve jandarmadan alınacak sonuçların dosya halinde Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) sayfasına kaydedilmesi kararı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yasaklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YSK İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN ''GAMER'' KARARINI YASAKLADI

Bu uygulama, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından kamuoyunun gündemine taşınmış ve İçişleri Bakanlığı'nın kolluk gücünü sözlü olarak yasadışı görevlendirdiği belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı, YSK'ye paralel bir seçim takip sistemi kurmasıyla tepki çekmiş ve hukuksuz kararın uygulanmaması için YSK'ye çağrı yapılmıştı. Ancak Bakanlık, sandık sonuçlarını polis ve jandarma tarafından alınarak Excel tablosu haline getirilerek GAMER'e gönderme kararı almıştı.

Cuma günü (5 Mayıs) 81 ilde GAMER'den sorumlu vali yardımcıları ve GAMER müdürleri toplanarak, YSK'nin reddi ve kamuoyundaki itirazlardan ötürü e-sistem üzerinden girişlerin yapılamayacağı kararını aldılar. Bu nedenle, sandıklardan polis ve jandarma tarafından alınan bilgilerin Excel formatında Ankara GAMER'e gönderilmesi yönünde talimat verildi. Ancak YSK, İçişleri Bakanlığı'nın bu girişimini de yasakladı.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜM YEREL SEN’DEN KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK

TÜM YEREL SEN’DEN KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK