Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Yola çıkmadan önce kontrol şart! Bunlar eksikse trafikten men edilebilirsiniz

Yola çıkmadan önce kontrol şart! Bunlar eksikse trafikten men edilebilirsiniz

Jandarma Genel Komutanlığı, 'teknik denetim ekibi' kurarak araçların mekanik durumunu inceleyecek. Eksiği veya kusuru tespit edilen araçlar, trafikten men edilecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yola çıkmadan önce kontrol şart! Bunlar eksikse trafikten men edilebilirsiniz
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Jandarma Genel Komutanlığı, ülke genelinde trafik bilincini artırmak ve mekanik sorunlardan kaynaklanan kazaları önlemek amacıyla oluşturduğu "teknik denetim ekibi"ni faaliyete geçirdi. İlk denetim Antalya'da gerçekleştirildi.

Ülke Genelinde Hizmet: 11 İlde Görevlendirildiler

Eğitimden geçen özel ekip, toplamda 11 ilde görev alacak şekilde belirlendi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın bu girişimi, hem trafik güvenliğine hem de araçların mekanik durumuna odaklanarak kazaları minimize etmeyi hedefliyor.

Antalya'da Detaylı Denetim

Antalya'nın turizm kenti Döşemealtı ilçesinde gerçekleştirilen ilk denetimde, yolcu otobüsleri, kamyonlar ve TIR'lar başta olmak üzere ağır tonajlı araçlar özel ekip tarafından titizlikle incelendi. Denetimde otomobiller de gözden geçirildi.

Geniş Kapsamlı Kontroller

Denetim ekibi, durdurulan araçların şanzıman yağ kaçaklarından lastik basıncına, fren yağından lastik kanal derinliğine, sinyallerden farlara ve stop lambalarına kadar bir dizi kriteri detaylı bir şekilde inceliyor. Ayrıca araçtaki yükün türü ve silecek suyu gibi unsurlar da kontrol ediliyor.

Kurallara Uyulmazsa Cezai İşlem

Kurallara uymayan araçlar trafikten men ediliyor. Denetimde herhangi bir sorun tespit edilmeyen araçlar, sürücüler tarafından uygulamanın yerinde ve etkili olduğu belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
bilgisayardan programcılığa!

bilgisayardan programcılığa!