Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem YÖK EYT ile istihdam sıkıntısı olan mesleğe destek veriyor

YÖK EYT ile istihdam sıkıntısı olan mesleğe destek veriyor

EYT ile İstihdam Sorununa Çözüm: Kaynak Teknolojileri Teknikerliği Programı YÖK Tarafından Onaylandı. Ege Bölgesi'nde büyük ihtiyaç duyulan bu program, sektördeki talebi karşılamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YÖK EYT ile istihdam sıkıntısı olan mesleğe destek veriyor
KAYNAK: ANKA

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) Müdürü Prof. Derman Küçükaltan'ın önerisi ve desteğiyle "Kaynak Teknolojileri Teknikerliği Programı" açılması teklifi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı. EYT ile istihdamında büyük ölçüde sıkıntılar yaşanan kaynak teknikerliği alanında bu adım, sektördeki talebi karşılamak adına önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

İŞKUR Araştırması: Ara Eleman Sıkıntısı Devam Ediyor

Türkiye genelinde 17 binden fazla işletmeyle temas kuran İŞKUR'un yaptığı araştırma, ara eleman sıkıntısını bir kez daha ortaya koydu. Ülke genelinde 3 milyonun üzerinde işsiz bulunmasına rağmen, özellikle üretim ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler ara eleman bulamadıklarını ifade ediyor. Bu noktada, EBSO ve İKMYO iş birliğinde gerçekleşen "Kaynak Teknolojileri Teknikerliği Programı" açılması, sektörün ihtiyaçlarına yönelik somut bir adım olarak değerlendiriliyor.

Prof. Dr. Derman Küçükaltan'ın Açıklamaları

Ege Bölgesi'nde büyük ihtiyaç duyulan "Kaynak Teknolojileri Teknikerliği Programı" tekliflerinin YÖK tarafından onay aldığını ve öğretime hazırlandıklarını belirten Prof. Dr. Derman Küçükaltan, bu süreçte EBSO ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) yönetimlerine verdikleri destekler için teşekkür etti. Küçükaltan, bu programın Ege Bölgesi'nde büyük ihtiyaç duyulduğuna dair yazılı taleplerini YÖK'e sunduklarını da vurguladı. Ayrıca, EYT'nin yürürlüğe girmesiyle bölgede ciddi bir istihdam sıkıntısı yaşandığını belirterek, YÖK'ün onayladığı bu programın, bölgedeki firmaların taleplerine yanıt vereceğini dile getirdi.

Kaynak Teknolojileri Teknikerliği Programı Nedir?

Endüstrinin kaynaklı imalat ve tamirat sektöründe her türlü kaynak işlerini yapacak uzmanları yetiştirmeyi hedefleyen "Kaynak Teknolojileri Teknikerliği Programı", ön lisans düzeyinde eğitim veriyor. Bu programı tamamlayanlar, kaynak teknikeri unvanını almaya hak kazanıyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Almanya Ukrayna'ya Yönelik Silah Kullanımına Onay Verdi

Almanya Ukrayna'ya Yönelik Silah Kullanımına Onay Verdi