Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yıllara meydan okuyan dede 40 yıldır muhtar

Yıllara meydan okuyan dede 40 yıldır muhtar

İzmit’in Tepecik Mahallesi muhtarı 88 yaşındaki Güngör Saner, 40 yıllık meslek hayatı boyunca hizmet verdiği vatandaşlara veda etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yıllara meydan okuyan dede 40 yıldır muhtar
KAYNAK: İHA

İzmit’in Tepecik Mahallesi muhtarı Güngör Saner, 40 yıllık meslek hayatı boyunca hizmet verdiği vatandaşlara veda etti. 88 yaşındaki Saner, gelecek seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. “Artık bir yerde ‘dur’ demek lazım” diyen Saner, sol ayağının protez olduğunu ve yürüyemediğini belirtti.

“Muhtarlık eskisi gibi değil”

Saner, muhtarlığın eskiden daha önemli ve zor bir görev olduğunu söyledi. “Eskiden vatandaşın nerede oturduğunu bilirdik, şimdi bilmiyoruz. Sistemler değişti. Eskiden vatandaş nüfus müdürlüğüne giderken muhtara uğrardı, şimdi uğramıyor. Aylık rapor alıyoruz, mahalleye kim gelip gitmiş. Eskiden böyle değildi, çok değişti. Bence bu kötü oldu çünkü vatandaş muhtarlığı ziyaret etmek zorundaydı. Şimdi muhtarlığın bir kıymeti harbiyesi kalmadı” dedi.

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol da “Tepecik Mahalle Muhtarımız Güngör Saner, 8 dönemdir insan ömrünün yarısına yakın bir süre, 40 yıl boyunca muhtarlık yaptı. İzmit Kent Konseyi olarak, benim de büyüdüğüm mahallede sevgili Güngör Saner abimize İzmitliler ve Tepecik Mahallesi halkı adına teşekkür etmek istedik” ifadelerini kullandı.

Plaket törenine İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Tuncay Aşkın, Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç ve İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl da katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü oyuncu Muğla'da kaza yaptı

Ünlü oyuncu Muğla'da kaza yaptı