Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem 'Yılda 4 kez MTV alınacak' iddiasına yalanlama

'Yılda 4 kez MTV alınacak' iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "Yılda 4 Kez Motorlu Taşıtlar Vergisi Alınacak" İddiasının Gerçeği Yansıtmadığını Bildirdi. AYM, Tek Seferlik Ek MTV Ödemesini Onayladı, Ancak Ek Vergi ve Artış 2024'te Beklenmiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Yılda 4 kez MTV alınacak' iddiasına yalanlama
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunda dolaşan "Yılda 4 kez motorlu taşıtlar vergisi alınacak" iddiasının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Merkez tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında dolaşıma giren bu iddianın gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın böyle bir çalışması bulunmadığı belirtilirken, kamuoyunun manipülasyonuna yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

2023'te Tek Seferlik Ek MTV Ödendi

Öte yandan, geçtiğimiz yıl araç sahiplerinin Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle tek seferlik ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi kararlaştırılmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi, bu kararı Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşımıştı. Ancak AYM, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptaline ilişkin yapılan başvurunun reddine karar verdi. Ek MTV'nin toplamda 2 taksitte ödenmesiyle yaklaşık 30 milyar lira gelir elde edilmesi hedeflenmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz aralık ayında, 2024 yılında ek bir MTV ve vergi artışı olmayacağını açıklamıştı. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ise ocak ayında yüzde 58 oranında yeniden değerleme oranında zam almıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
17 Kez Hamile Taklidi Yaptı!

17 Kez Hamile Taklidi Yaptı!