Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yeşim Salkım'dan korkunç itiraf: C*nsel şiddete uğradım

Yeşim Salkım'dan korkunç itiraf: C*nsel şiddete uğradım

'Serçenin Gözyaşı' filminin başrol oyuncularından Yeşim Salkım "Ben her konuda şiddete uğramış bir kadınım. Gerek sözel, gerek c*nsel" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeşim Salkım'dan korkunç itiraf: C*nsel şiddete uğradım

Kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen 'Serçenin Gözyaşı' için basın toplantısı yapıldı. Filmin başrol oyuncularından Yeşim Salkım; "Ben her konuda şiddete uğramış bir kadınım. Gerek sözel, gerek c*nsel" açıklamasında bulundu.

KORKUNÇ İTİRAF

Kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen 'Serçenin Gözyaşı' için basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısına, filmin oyuncuları Ezgi Şenler, Yeşim Salkım, Sedef Şahin, Soydan Soydaş, Evren Erler, Arzu Cabar, Yağızkan Dikmen, Kubilay Penbeklioğlu ve Gülsüm Sayar'ın yanı sıra yönetmen Aysun Akyüz Mehdiabbas, senarist Şengül Boybaş, filmin hikâye yazarı gazeteci Ali Eyüboğlu ve yapımcı Çağla Başak Çobanoğlu katıldı. Ezilen, şiddete uğrayan, tac*z edilen, öldürülen, ön yargılar nedeniyle toplum dışına itilen kadınların dramını beyazperdeye 'Serçenin Gözyaşı', 20 Ekim 2023'te sinemaseverlerle buluşacak.

 "İZLEYİCİLER BU FİLMDE ÇOK ÇIĞLIK DUYACAKLAR"


Yönetmen Aysun Akyüz Mehdiabbas: Bazen bir şey yapmamak da suçtur. Susmak da. Sessiz kalmayalım, sanatımızla ses olalım istedik" dedi. Mehdiabbas şunları söyledi: Yaklaşık 50 yıl önce bir köyde güzeller güzeli bir genç kızın başına gelen talihsiz bir olay, bir tecav*z olayı. Genç kızımız Nilüfer, kendini sessizliğe gömer ve bu sessizlik aslında acı cehaletin beklediği en iyi fırsattır. O cehalet ki o fırsatı öyle bir kullanır, gaddarlığın sınırlarını zorlar adeta o toplumda. Günümüze geldiğimizde yani 50 yıl sonra da maalesef değişen zaman, akıl, bilim, teknolojiye rağmen bütün bu sapkınlığın, şiddetin, tecav*zlerin hatta şiddetin dozunun daha da artarak devam ettiğini görüyoruz. Hala kendini sessizliğe gömen kadınlarımız olduğu gerekçesiyle, hala sesini duyuramayan ve sesini duyuramayıp yitip gidenlerimizin adına biz yapabileceğimiz en iyi şeyle yani sanatımızla ses olalım istedik. Sessiz kalmayalım dedik. Bazen bir şey yapmamak da suçtur. Susmak da. O zaman biz sessizliğin gücü olduk ve sanatın gücünü burada kullandık. İzleyenlere diyoruz ki bu filmde çok çığlık duyacaklar, bir genç kızın çığlığını, bir annenin çığlığını, bir babanın çığlığını, bir sevdalının çığlığını, bir aklıselimin çığlığını. Umarım ki bu çığlıkları duyduklarında izleyenlerimiz kulaklarını tıkamak yerine ses olabilmeyi tercih edecekler. Elimizden şimdilik bu geliyor ama daha fazlası gerekli. Keşke bunları yapmaya ihtiyacımız olmayan gündeme gelebilsek tez zamanda. Bu dileklerle ve çok duygusal ve hassas olarak bu filmi çektiğimi kabul ediyorum ve onur duyuyorum. Tercihi sessiz olmak ya da sessiz kalmayı tercih etmek seyircilerimize, toplumumuza kalıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yargıtay Pınar Gültekin’in katiline verilen tahrik indirimini onadı

Yargıtay Pınar Gültekin’in katiline verilen tahrik indirimini onadı