Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yaşar Okuyan vefat etti Yaşar Okuyan kimdir?

Yaşar Okuyan vefat etti Yaşar Okuyan kimdir?

Türk siyasetinin tecrübeli ismi Yaşar Okuyan, 73 yaşında aramızdan ayrıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yaşar Okuyan vefat etti Yaşar Okuyan kimdir?

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, 73 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Okuyan'ın uzun süredir devam eden tedavi sürecinin 26 Aralık 2023 tarihinde saat 02.46'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle sona erdiği belirtildi.

Başkent Üniversitesi Hastanesi açıklamasında, 'Sayın Yaşar Okuyan bu sabaha karşı hayatını kaybetmiştir. Uzun süredir hastanemizde tedavi altında olan Yaşar Okuyan'ın sağlık durumu son haftada ağırlaşmış ve tüm çabalarımıza karşı çoklu organ yetmezliği ile hayatını kaybetmiştir. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz' ifadelerine yer verildi.

Yaşar Okuyan vefat etti Yaşar Okuyan kimdir?

Yaşar Okuyan kimdir?

Türk siyaset sahnesinde iz bırakan isimlerden biri olan Yaşar Okuyan, 28 Ağustos 1950'de Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy'de doğdu. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu mezunu olan Okuyan, gazetecilik kariyerine başlamış ve daha sonra İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

1970'li yılların başında siyasi yaşamına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altında başlayan Okuyan, zaman içinde siyasetteki önemli değişimlere tanıklık etti. Mesut Yılmaz'ın ANAP liderliğine seçilmesinin ardından ANAP'a katılan Okuyan, 1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlendi.

Yaşar Okuyan, MHP, ANAP, DYP, HYP, ve CHP dahil olmak üzere dokuz farklı partide siyaset yaparak dikkat çekici bir kariyere imza attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevinin ardından ANAP'tan ayrılan Okuyan, MHP'ye katıldı, ancak buradan da ayrılarak yeni bir oluşum olan Demokrat Türkiye Partisi'nin başına geçti. Bu partinin ismini Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştiren Okuyan, geniş bir siyasi yelpazede yer almıştır.

Halkın Yükselişi Partisi'ne katılmasının ardından ihraç edilen Okuyan, İşçi Partisi çatısı altında Vatan Partisi'ne katıldı ve genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Ancak 2018 yılında görevinden ayrıldı. Daha sonrasında CHP'ye katılan Okuyan, 22 Şubat 2023'te Meral Akşener'e yönelik açıklamalarının ardından CHP tarafından ihraç edildi.

Türk siyasi tarihine damgasını vuran Yaşar Okuyan'ın renkli siyasi kariyeri, partiler arası geçişleri ve önemli görevleriyle dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü çift göz kamaştırdı! Dubai'den kareler

Ünlü çift göz kamaştırdı! Dubai'den kareler