Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yargıtay uyardı! Bu hatayı yaparsanız tazminatsız kovulabilirsiniz

Yargıtay uyardı! Bu hatayı yaparsanız tazminatsız kovulabilirsiniz

Yargıtay, tazminatsız işten çıkarılan işçiyle ilgili emsal kararını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıtay uyardı! Bu hatayı yaparsanız tazminatsız kovulabilirsiniz
KAYNAK: İHA

Askerlik belgesinde sahtecilik yaptığı iddiasıyla işten çıkarılan işçi, İş Mahkemesi'ne başvurarak feshin geçersizliğini ve tazminat taleplerini gündeme getirdi. Davacı, işe alım sürecinde askerlik görevini ifa ettiği yönündeki beyanının işveren tarafından dikkate alındığını, ancak sonradan yapılan araştırmada gerçek dışı olduğu iddiasıyla işten çıkarıldığını savundu.

davaaa

İşveren Savunması:
Davalı işveren avukatı, işe alım şartları gereği erkek çalışanlardan askerlik görevini tamamlamış olmalarının beklenildiğini, davacının askerlik belgesini sunmamasına rağmen güvenilerek işe alındığını ifade etti. Davacının, işten ayrılma sebebini ek sefer görev emri olarak beyan ettiğini, ancak yapılan araştırmada bu belgenin gerçeği yansıtmadığının anlaşıldığını belirterek iş sözleşmesinin haklı nedenle feshedildiğini savundu.

dava

Mahkeme Kararı:
Mahkeme, deliller ve bilirkişi raporuna dayanarak davacının askerlik görevi nedeniyle işten çıkarılmasının geçerli olduğunu belirledi. Davacının askerlik görevini gerçek dışı belgelerle gizlediğini ve bu nedenle işvereni yanılttığını kabul etti. Bu doğrultuda davanın kısmen kabulüne karar verdi.

davaa

Yargıtay'ın İncelemesi ve Kararı:
Davalı işverenin temyiz başvurusu üzerine Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, davacının yanıltıcı beyanlarına vurgu yaparak işverenin feshin haklı nedenlere dayandığını belirtti. Davacının askerlik görevini ifa etmediğini gizleyerek işe alındığını ve gerçeğe aykırı belge sunduğunu tespit eden Yargıtay, mahkemenin kıdem ve ihbar tazminatı taleplerini kabul etme kararını hatalı bularak bozma kararı verdi. Yargıtay kararında, işçinin doğruluk ve bağlılık kurallarını ihlal ettiği ve işverenin feshin haklı olduğu vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
22 Ayar altın bilezik modelleri! 2023 altın bilezik modelleri ve fiyatları! 2023 Altın fiyatı

22 Ayar altın bilezik modelleri! 2023 altın bilezik modelleri ve fiyatları! 2023 Altın fiyatı