Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Starbucks'ın Katarlı iş ortağı ve Türkiye'deki diğer iş faaliyetleri

Starbucks'ın Katarlı iş ortağı ve Türkiye'deki diğer iş faaliyetleri

Türkiye'de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Katarlı şirketler, önemli yatırımlara imza atarak ekonomiye katkı sağlıyor. İşte bu yatırımlardan bazıları.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Starbucks'ın Katarlı iş ortağı ve Türkiye'deki diğer iş faaliyetleri

1. QNB Finansbank:

Finans sektöründeki etkileyici varlığıyla öne çıkan QNB Finansbank, 2015 yılında Katar Ulusal Bankası (QNB) tarafından satın alındı. Satış sonrasında adı QNB Finansbank olarak değiştirildi.

bein sports

2. Digitürk (BeIN Medya Grubu):

Türkiye'nin en büyük spor yayını platformlarından biri olan Digitürk, 2016'da BeIN Medya Grubu tarafından satın alındı. Satış maliyeti açıklanmasa da, 1 milyar doların üzerinde olduğu iddia ediliyor. Digitürk, satış sonrasında BeIN olarak anılmaya başlandı.

katarlı banka

3. Alternatif Bank (Katar Ticaret Bankası):

Türk bankacılık sektöründe etkili bir oyuncu olan Alternatif Bank, Katar Ticaret Bankası tarafından 2013 yılında satın alındı. Katar Ticaret Bankası, hisse geri alım işlemleriyle bankanın çoğunluk hissesini elde etti.

katarlı portföy şirket

4. Ergo Portföy (QInvest):

Portföy yönetimi alanında faaliyet gösteren Ergo Portföy, Katar'ın önemli yatırım gruplarından QInvest tarafından satın alındı. Şirketin ismi QInvest Portföy olarak değiştirildi.

bmc katar

5. BMC (British Motors Corporations):

Otomotiv sektörünün liderlerinden biri olan BMC, Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi ve ES Mali Yatırım ve Danışmanlık ortaklığı ile güçlendi. Katarlı ortaklar, BMC'deki paylarını artırarak stratejik bir ortaklık kurdu.

katar mc donalts

6. McDonald’s Türkiye (Saleh Al Mana):

AG Anadolu Holding bünyesinde bulunan McDonald’s Türkiye, Saleh Al Mana'ya ait Boheme Investment GmbH şirketine 2022 yılında satıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TCMB'nin faiz kararını ünlü banka açıkladı

TCMB'nin faiz kararını ünlü banka açıkladı