Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Vatandaşın pes dedirten sözleri gündeme damga vurdu! 'Atatürk bizi bir gecede cahil bıraktı'

Vatandaşın pes dedirten sözleri gündeme damga vurdu! 'Atatürk bizi bir gecede cahil bıraktı'

Sosyal medyada paylaşılan sokak röportajında bir vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e utanç verici sözler söylendi. Diyanet Başkanlığı'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle kurulup kurulmadığı tartışma yarattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vatandaşın pes dedirten sözleri gündeme damga vurdu! 'Atatürk bizi bir gecede cahil bıraktı'

Algola Medya'nın 85. yılında Atatürk'ün ölümü üzerine gerçekleştirdiği sokak röportajlarında, bir vatandaşın Atatürk'e yönelik olumsuz ifadeler kullanması büyük tartışmalara yol açtı. Vatandaş, Atatürk'ü sevmediğini dile getirirken, ona yöneltilen sorulara cemaat, tarikatlar ve AKP iktidarı ile ilişkilendiren açıklamalarda bulundu. Bu sözler, sosyal medyada geniş bir tepki ve gündem oluşturdu.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşın ifadelerini "korkunç cehalet" olarak nitelendirdi. Uğuroğlu, cemaat, tarikatlar ve AKP iktidarıyla ilişkilendirilen sözlerin ortaya çıkardığı tabloyu eleştirdi. Ayrıca, Algola Medya'nın söyleşisinin çok izlenmesi gerektiğini belirtti.

Diyanet'in Kuruluşu Atatürk'ün Emriyle Mi Gerçekleşti?

Bu röportajın ardından Diyanet'in Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle kurulduğunu hatırlatan Uğuroğlu, Diyanet'in 1924 yılında Cumhuriyet'in ilanından beş ay sonra Atatürk tarafından kurulduğunu ve 9 Temmuz 2018'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlandığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uy*şturucu ile yakalanan 2 kişi tutuklandı!

Uy*şturucu ile yakalanan 2 kişi tutuklandı!