Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Valilik dilenmeyi ve dilencilere para vermeyi yasakladı

Valilik dilenmeyi ve dilencilere para vermeyi yasakladı

Eskişehir Valiliği, dilencilik yapan kişilere, dilendirilen çocuk veya engellilere para verilmesinin yasaklandığını duyuruldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Valilik dilenmeyi ve dilencilere para vermeyi yasakladı
MUHABİR: Kamer Durdu

Eskişehir Valiliği, sokakta çalıştırılan, dilendirilen, ve dış çevresel olumsuzluklara maruz kalan çocukların korunmasına yönelik bir "Genel Emir" yayınladı. Vali Hüseyin Aksoy imzalı karar, Valilik resmi web sitesinde yayınlandı ve dilencilik yapan kişilere, dilendirilen çocuklara veya engellilere para vermenin yasaklandığını açıkladı.

Şu alanlar yasaklandı

Valilik açıklamasında, "Çocuklarımızın sağlık ve güvenlik açısından elverişsiz koşullardan uzak tutulmasının amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9 (ç) maddesine istinaden aşağıdaki kararlar alınmıştır: sokaklar, caddeler, meydanlar, parklar, garlar, otoparklar, duraklar, tarihi ve kültürel mekanlar, inşaat alanları, banka ATM'leri, köprü altları ve benzeri yerlerin barınma amaçlı kullanılmasının, toplu taşıma araçları, mezarlıklar, nikah salonları, barlar, kulüpler, diskotekler gibi eğlence mekanlarında, umuma açık yerlerde, kaldırımlarda, trafikte çalıştırılmasının ve 18 yaşın altındaki reşit olmayan kişilerin çalıştırılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir."

Kararı ihlal edenlere cezai işlem uygulanacak

Karar, vatandaşlar arasında yardım isteğini ve merhamet duygusunu istismar eden kişilerden, dilendirilen çocuklardan ve engelli bireylerden mal veya eşya (örneğin kağıt mendil, yara bandı, çiçek, su vb.) satın alınmasını, dilencilik yapan kişilere, dilendirilen çocuklara veya engellilere para verilmesini yasaklıyor. Ayrıca, çocukların, yanlarında veli veya vasileri olsa bile çöp, kağıt, plastik, cam, metal gibi geri dönüşüm malzemelerini toplama işlerinde aktif olarak çalıştırılmalarının ve bu işi yapan ebeveynler tarafından yanlarında bulundurulmalarının yasaklandığı belirtiliyor. Kararın ihlal edenler hakkında cezai işlem uygulanacağı vurgulanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz Üniversitesi'nden anlamlı sempozyum

Akdeniz Üniversitesi'nden anlamlı sempozyum