Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Unutmadık, unutturmayacağız”

“Unutmadık, unutturmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Antalya İl Başkanı, belediye başkanları, milletvekilleri ve parti temsilcileri 30 yıl önce Sivas’ta yaşanan Madımak Katliamı’nın yıldönümünde ölenleri andı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Unutmadık, unutturmayacağız”

Sivas’ta gerici kişilerin 35 kişiyi yakarak katletmesinin 30’uncu yılında ölenleri anan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “30 yıl önce bugün, kalabalık yobaz bir güruh tarafından Sivas'taki Madımak Oteli ateşe verildi! Dönemin emniyetinin sadece izlemekle yetindiği bu hain saldırıda ülkemizin aydınları, yazarları, ozanları; yanarak ve boğularak can verdiler! O gün Madımak'ta 2'si otel çalışanı 35 canın vahşice ölümüne sebep olan sanıkların avukatları; bu ülkede bakanlıklar, vekillikler, belediye başkanlıkları yaparak ödüllendirildiler! Ne Madımak'ta yiten canları, ne bu insanlık suçunu, ne bu suçu aklayanları, ne de aklayanları ödüllendirenleri unutmadık, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

“SAYGIYLA ANIYORUM”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Unutmadık, unutmayacağız. 30 yıl önce bugün Sivas’ta kaldıkları otelde karanlık zihniyetliler tarafından yakılarak katledilen 35 canımızı saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

“ACIYI İLK GÜNKÜ GİBİ HİSSEDİYORUZ”

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli’ndeki katliamın acısını bugün hala ilk günkü gibi içimizde taşıyoruz. Yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum. Asla unutmayacağız, unutturmayacağız!” ifadelerini kullandı.

“BİRLİK DUYGUMUZ BİTMEYECEK”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “2 Temmuz 1993'te Sivas'ta fikir ve inançlarından dolayı katledilen insanlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Anadolu’muzun kadim geleneğinin özünde, farklı renklere sahip kültürlerin ve insanların ahenk içinde yaşaması vardır. Bizim barış ve huzur içinde, birlik ve beraberlikle yaşama tutkumuz hiç bitmeyecek” diye konuştu.

“ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise, “Bu karanlık günde, 2 Temmuz 1993'te, 35 yazarımız ve sanatçımız Madımak Oteli'nde yakılarak hayatlarını kaybetti. Unutmamalı, tarihimize bu acı olayı kazıdıkça, hoşgörü, özgürlük ve insan hakları için mücadele etmeliyiz” diyerek Madımak’ı andı.

“CANLARIMIZI ANIYORUM”

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, “Sivas Katliamı'nın 30. yılında katledilen canlarımızı saygıyla anıyorum” diyerek Şair Behçet Aysan’ın şu dizelerini aktardı: “Hoşça kal eski zaman aktarlar gidiyorum. Bu şehri bu yağmuru bu düşleri bu aşkı bu kavgayı bu kederi size bırakarak.”

“DİNMEYEN ACI”

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, “Sivas dinmeyen acıdır. İçinde insanlığı öldürenler insanları diri diri yaktılar” dedi.

“SAYGI VE ÖZLEMLE”

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “30 yıl önce Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 35 canımızı saygı ve özlemle anıyorum” dedi.

“İNSAN KALARAK YAŞAMAK”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ise “ ‘Birimize bir şey olursa naparız'’ dedi Hasret Gültekin, ‘Kalanlar, ölenlere şiir yazar’' dedi Metin Altıok. Ve yazdılar. ‘Yaşamak görevdir bu yangın yerinde yaşamak, insan kalarak” dizeleri ile canları andı.

“ADALET’İN EGEMEN OLDUĞU BİR TÜRKİYE”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Aydın, yazar ve sanatçıların katledilmediği, adalet ve sosyal barışın egemen olduğu bir Türkiye dileklerimle, Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülen canlarımızı katledilişlerinin 30. yılında saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Buse YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Finike’de şenlik rüzgarı

Finike’de şenlik rüzgarı