Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Üniversitelilere vergisiz ürünler belli oldu!

Üniversitelilere vergisiz ürünler belli oldu!

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon, bilgisayar ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı. Detaylar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üniversitelilere vergisiz ürünler belli oldu!

Türkiye'de üniversite öğrencilerinin vergisiz telefon ve bilgisayar desteği alabilmeleri için belirlenen üst limitler ve indirim oranları netleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, öğrencilerin bu destekten faydalanabilmeleri için vergiler dahil fiyatı 9,500 TL'yi geçmeyen cihazları tercih etmeleri gerekiyor.

İndirim Oranları ve Modeller

Akıllı telefonlara yüzde 44.4, bilgisayarlara ise yüzde 16.66 oranında indirim uygulanacak. Örneğin, 9,500 TL fiyatla satılan bir akıllı telefonu öğrenciler 5,282 TL'ye, aynı fiyatla satılan bir bilgisayarı ise 7,923 TL'ye alabilecekler.

Bu destek kapsamında Türkiye'de üretilen veya montajı yapılan birçok markanın akıllı telefon ve bilgisayar modelleri öne çıkıyor. Samsung'un Galaxy serisi, Xiaomi Redmi serisi, Reeder, Vivo, Casper, General Mobile gibi markaların çeşitli modelleri öğrencilerin tercihine sunulacak.

Bilgisayarlar arasında Lenovo IP, HP 15, Casper C370.4020-4C00B, Hometech Alfa 620 C gibi dizüstü bilgisayarlar da 9,500 TL sınırını aşmıyor.

1-824

Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Teknolojik cihaz desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden kimlik doğrulamasıyla başvuruda bulunacaklar. Başvuruda kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi, teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası gibi bilgilerin yanı sıra öğrenciye ait IBAN numarası, mobil telefon cihazı için IMEI numarası gibi bilgilerin de girilmesi gerekiyor.

Destek Tutarları ve İşleyiş

Başvurular değerlendirildikten sonra, öğrencinin belirttiği IBAN numarasına mobil telefon veya bilgisayar cihazının nihai satış bedelinin belirli oranında destek tutarı aktarılacak. Öğrenciler farklı tip cihazlar için destek alabilirler, ancak destek tutarı 5,500 TL'yi geçemeyecek.

İnternet desteği almak isteyen öğrenciler de başvurularını bakanlık bilişim sisteminden yapacaklar. İnternet desteğinden faydalanmak için yükseköğretim programlarına kayıt, 26 yaşından gün almama ve destekten yararlanılacak telefon hattının öğrenciye ait olması gibi şartlar aranacak. İlk başvurular bugünden itibaren 2 ay içinde yapılabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da kalp krizi geçiren Alman adam ölümü seçti!

Alanya'da kalp krizi geçiren Alman adam ölümü seçti!