Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Üniformalı nikah davasında yargıdan sürpriz karar çıktı!

Üniformalı nikah davasında yargıdan sürpriz karar çıktı!

Denizli'de üniformasıyla nikah masasına oturan uzman çavuşun sözleşmesi feshedilmişti. Yargıdan çıkan karar uzman çavuşun yüünü güldürdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üniformalı nikah davasında yargıdan sürpriz karar çıktı!

Denizli'de görev yapan uzman çavuş, asker ve polis eşiyle üniforma ile nikah masasına oturduktan sonra 'emre itaatsizlikte ısrar' suçlamasıyla görevden alındı. Ancak mahkeme, yaşanan olayın sözleşme feshini gerektirecek nitelikte olmadığına karar vererek genç uzman çavuşun görevine geri dönmesine hükmetti.

İstanbul 12. İdare Mahkemesi'nden olumlu karar

Görev yerini ifşa ettiği ve emre itaatsizlikte ısrar ettiği gerekçesiyle görevden alınan uzman çavuş, İstanbul 12. İdare Mahkemesi'nde 'yürütmenin durdurulması' için dava açtı. Mahkeme, yaşanan olayın sözleşme feshini gerektirecek nitelikte olmadığına karar verdi ve uzman çavuşun görevine dönmesine hükmetti.

Görevine döndü

Uzman çavuşun avukatı Adem Tarla, yaşanan olayı değerlendirerek, 'Müvekkilim polis olan eşiyle bir maçta tanışmış. Anı kalması için üniforma ile nikah masasına oturmuşlar. Gazetecilere görev yerini belirtince bağlı bulunduğu birlikten atıldı. Mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Şu an müvekkilim görevine döndü' açıklamasında bulundu.

Üniformalı Nikah Davasında Yargıdan Sürpriz Karar Çıktı!

Görev yeri açıklaması hukuki bir gerekçe sayılmadı

Mahkemenin kararında, uzman çavuşun görev yerini açıklamasının sözleşme feshini haklı kılacak nitelikte olmadığı belirtildi. İptale dair işlemlerin sürdüğü açıklanırken, görev yerini ifşa etmenin davacının çalışma hayatına ilişkin telafisi güç zararlara yol açabileceği vurgulandı.

Ne olmuştu?

Tekirdağ’da görev yapan askeri personel Sedat Kasal ve İstanbul’da polis memuru olan Merve Yazıcı, 2021 yılında oynanan Beşiktaş - Trabzonspor müsabakasına gitti. Burada şans eseri yan yana oturan ikili tanıştı. Yazıcı ve Kasal çifti, aradan geçen 2 yılın ardından nikah masasına oturma kararı aldı. Üniformaları üzerinde olan çift, nikah masasına oturdu. Nikah görüntüleri basında yankı uyandırınca 'emre itaatsizlikte ısrar' suçunu işlediği öne sürülen Sedat Kasal, görevden alındı. Mesleğini kaybeden Kasal, konuyu yargıya taşıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halka arz fiyatlarına ters rüzgar esti

Halka arz fiyatlarına ters rüzgar esti