Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye’nin Utanç Tablosu! Çocuk Yoksulluğu

Türkiye’nin Utanç Tablosu! Çocuk Yoksulluğu

Yazar Hacer Foggo, Türkiye’nin çocuk yoksulluğu konusunda Kolombiya’dan sonra 2. sırada olduğunu belirtti ve bu durumu “utanç verici bir tablo” olarak nitelendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye’nin Utanç Tablosu! Çocuk Yoksulluğu
MUHABİR: Kamer Durdu

Yazar Hacer Foggo, Türkiye’nin çocuk yoksulluğu konusunda Kolombiya’dan sonra 2. sırada olduğunu belirtti ve bu durumu “utanç verici bir tablo” olarak nitelendirdi.

Çocuk Yoksulluğunun Yaygınlığı

Foggo, Van’dan İzmir’e, İstanbul’dan Adana’ya, Balıkesir, Tekirdağ, Mersin gibi birçok yerde çocukların yoksulluğunun nasıl arttığına ve eğitim dışına nasıl itildiğine tanık olduğunu ifade etti.

Çocuklar İçin Ne Yapıldığı Önemli

Foggo, nereli olduğunuzun veya nerede doğduğunuzun önemi olmadığını, önemli olanın çocuklar için ne yaptığınız, ne önerdiğiniz ve insan hakları temelli bakıp bakmadığınız olduğunu belirtti.

Çocuk Yoksulluğunun Artmasına Neden Olan Faktörler

Foggo, HES ve JES varlığının tarımı ve çiftçiliği bitirdiğini, rezerv alanların ilan edilmesi ve hak sahiplerinin sürgün edilmesinin, kiracıların gelirleri nedeniyle sürekli yer değiştirmesinin ve sosyal konutların düşünülmemesinin çocuk yoksulluğunu artırdığını ifade etti.

Çocuk Yoksulluğunu Önlemek İçin Öneriler

Foggo, çocuk yoksulluğunu önlemek için okullara imam-manevi danışman yerine Okul Sosyal Hizmeti Programı ve Okul Yemeği uygulanması gerektiğini önerdi.Çocuk Yoksulluğu Tablosu

Hacer Foggo Kimdir?

Hacer Foggo, 4 Aralık 1967’de Tokat’ın Zile ilçesinde doğmuştur. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden mezun olmuştur. On beş yıl boyunca gazete ve dergilerde muhabir olarak çalışmış ve ağırlıklı olarak insan hakları ve kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yürütmüştür.

Hacer Foggo’nun Çalışmaları ve Projeleri

2016 yılında okuluna devam edemeyen çocuklar için Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurmuştur. 2020 yılında ise Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucularından biri olmuştur. Ayrıca “Askıda Hayatlar – Yoksulluk Günlükleri” adlı bir kitabı bulunmaktadır. Foggo, halen Cumhuriyet Halk Partisi Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü görevini sürdürmektedir.

Hacer Foggo’nun Ödülleri

  • 2015 yılında Ashoka Fellowu seçilmiştir.
  • 2021 yılında Wow Dünya Kadınlar Festivali’nde lider kadınlardan biri seçilmiştir.
  • 2022 yılında SES Yılın Kadınları 2021 ödülünü almıştır.
  • 2022 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi 29. ÇGD Uğur Mumcu Dayanışma Ödülü’nü almıştır.

 Hacer Foggo

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Martı ve Tag Uygulamalarına Suç Duyrusu

Antalya’da Martı ve Tag Uygulamalarına Suç Duyrusu