Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye'nin teksil devi satışta! 74 ülkede şubesi var

Türkiye'nin teksil devi satışta! 74 ülkede şubesi var

Türkiye'nin en büyük spor giyim markalarından Rubys, 7 milyon lira bedelle satışa çıkarıldı. 1992 yılında kurulan Rubys, Türkiye'de 1150, yurtdışında ise 74 ülkede 1475 satış noktasına sahip.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin teksil devi satışta! 74 ülkede şubesi var

Rubys'in eski genel sorumlusu olduğunu belirten ve sahiplerinin akrabası olan bir kişi, markanın satışının nedenini şöyle açıkladı:

"Sahibinin çocukları artık tekstil ile uğraşmak istemiyordu. Çünkü tekstilde ilgilenilmesi gereken birçok detay var. Tekstile yatırıyorsunuz 5-10 milyonu ardından ürünü satmayı bekliyorsunuz. Pandemi döneminde tekstilden iyice soğudular. 1.5 yıl boyunca yabancı müşterilerimiz gelip gidemedi. Stoklar elimizde kaldı. Kendilerinin gayrimenkul inşaat işleri vardı. Onlara yoğunlaşmak istiyorlar. Onun için tekstilden çıkmak istiyorlar."

Rubys'in satış bedeli olarak yedi milyon liranın istendiğini kaydeden eski genel sorumlu, bunun da yıllar içerisinde markanın bilinirliğinin artması için yapılan reklam harcamaları için istendiğini belirterek, "Sonuçta alan kişi piyasada bilinen bir markaya sahip olmuş olacak. O markayı istediği gibi kullanılabilir. Biz sadece reklam için yaptığımız harcamayı geri almak istiyoruz. Yoksa değeri daha fazla eder" dedi.

Rubys, 2022 yılında Türkiye'de 50 milyon lira, yurtdışında ise 100 milyon lira ciro elde etti. Markanın 130 diziye kostüm sponsorluğu yaptığı da biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Karabağlar KYK'da hijyen krizi

İzmir Karabağlar KYK'da hijyen krizi