Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkçülük günü coşkusu

Türkçülük günü coşkusu

3 Mayıs Türkçülük günü, Antalya’da bulunan Türk dünyası temsilcisi derneklerinin ve Türk milliyetçisi kuruluşların ve çok sayıda vatandaşların katılımıyla kutlandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkçülük günü coşkusu

Kültür mahallesi Türk Ocağı parkında organize edilen şenliğe, İyi Parti İl Başkanı Vahdet Afşin,  Karacan, il başkan yardımcıları Orhan Tat, Süha Aykurt ile İyi Parti Milletvekili adaylarından İlhami Okudan, Ayşen Kurt, ve çok sayıda İyi Partili katılım sağladı.

Zafer Partisi Milletvekili Adaylarından Yaşar Kökçe, Volkan Yurtman ve çok sayıda Zafer Partililerin de katıldığı şenlikte, açılış konuşmasını Türk Ocağı başkanı Abdullah Uysal yaptı. Konuşmasında, yakın tarihimizde 3 Mayıs 1944 yılında  Nihal Atsız’ın yargılandığı Türkçülük-Turancılık davası olarak bilinen davada Nihal Adsız ile 23 arkadaşının tutuklanmasına ve gördükleri işkencelere değindi. “3 Mayıs günü, Nihal Atsızın isteği üzerine 1954 yılından beri  ‘Türkçüler günü’ olarak kutlanmaktadır “ dedi.

 “Unutmak ihanettir derler” diyerek konuşmasını sürdüren Abdullah Uysal, “Bir ülkenin milliyetçileri, mensubu oldukları milletin tükenmemesi ve varlığını şerefle devam ettirmesi için seferber olurlar. Normal zamanlarda  bilim,sanat ve kültür alanında ürettikleri eserleriyle  millete hizmet ederler. Bunu çoğu zaman ilan etmeden yaparlar. Buna karşılık bir ülkede milliyetçilik duyguları yeterince yükselmediyse  içlerinden bazıları,bunu hatırlatmak zorunda kalır. Hüseyin Nihal atsız yakın tarihimizde bu hatırlatmayı kalemiyle yapmış ve ardından zindana atılmış bir Türkçü olarak tarihe geçmiştir. Atatürk, ‘Ne Mutlu Türk’üm diyene’ derken sanki ölümünden kısa bir süre sonra, Türküm diyenlerin başına nelerin gelebileceğini, Türküm demenin zaman zaman zorlaşacağını ön görmüştü. işte 1944 yılındaki olaylar o günün siyasi ve uluslararası şartlarında Türkçülerin  aleyhindeki gelişmelerin  bir sonucudur “ cümlelerini kurdu. “ 3 Mayıs, Türk Milletinin Türkçüler tarafından uyandırılma günüdür. 1944 Irkçılık ve Turancılık davasının üzerinden 47 yıl geçtikten sonra küresel bir deprem yaşandı, Sovyetler Birliği dağılırken beş bağımsız Türk Devleti doğdu. Türkiye ile Türk Dünyası ilişkileri yeni  bir yörüngeye oturdu. 2021 Mart ayı sonunda Toplanan Türk Devletleri Teşkilatında alınan kararlar, Büyük devlet adamı Nursultan Nazarbeyev in Türk Birliği çağrıları, Mehmetçiğin can Azerbaycan askerleriyle omuz omuza Ermeni istilacılara karşı kazandığı zafer,  Ziya Gökalp’in, Nihal Atsız ve arkadaşlarının , Alparslan Türkeş ve Ülkücülerin görüşlerinin, mücadelelerinin doğru ve haklı olduğunun somut belgeleridir. Türk Milliyetçilerinin mücadele tarihine altın harflerle yazılan bu anlamlı günü kutluyor, bu kutlu davaya emeği geçen Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş başta olmak üzere milletimize, ülkümüze hizmet edip ebedi aleme intikal edenlerimizi  rahmetle, hürmetle selamlıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Ne Mutlu Türküm Diyene” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Türk Ocağı gençliğini temsilen şiir okuyan Ahmet Salkıran, okuduğu şiiri ile sayircilerin ayakta alkışlanmasına sebep oldu.

Antalya’nın tanınan Ülkücülerinden Halit Mert’in takdimleriyle sahne alan Azerbaycan, sanatçısı Meryem Alıcı, Nogay Türkleri saz ekibi, Kazak, Kerkük, Kırgız sanatçılarının dans gösterileri ilgiyle izlendi. KAMER DURDU

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BAİB 1 Milyar dolar ihracata yakın

BAİB 1 Milyar dolar ihracata yakın