Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türk vatandaşı yapılan Afgan adamın 2 eşi de resmi kayıtlara alındı!

Türk vatandaşı yapılan Afgan adamın 2 eşi de resmi kayıtlara alındı!

Yeniçağ'ın 30 Kasım tarihinde gündeme getirdiği 'Türk vatandaşı yapılan Afgan'ın 2 eşinin resmi kayıtlara alınması' skandalı, CHP Milletvekili Gamze Taşçıer tarafından Meclis'e taşındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk vatandaşı yapılan Afgan adamın 2 eşi de resmi kayıtlara alındı!

Yeniçağ gazetesinin muhabiri Fatih Savuk'un ortaya çıkardığı ve Türkiye gündemine oturan habere göre, Afganistan'dan Türkiye'ye gelerek vatandaşlık alan bir kişinin iki karısının da eş olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nde kaydedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer tarafından Meclis gündemine taşındı. Taşçıer, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bu iddiayla ilgili yanıtlaması talebiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Gamze Taşçıer, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya şu soruları yöneltti:

Yeniçağ Gazetesi'nde 30 Kasım 2023 tarihinde yayınlanan habere göre, Afganistan’dan Türkiye’ye gelen ve vatandaş olan bir şahsın, Afganistan kanunlarının izin verdiği şekilde 2 eşi olduğu ancak Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri sisteminde 2 kadının da eşi olarak kaydedildiği belirtilmiştir.

Bu bağlamda şu soruları sormak isterim:

1)Türk Medeni Kanununa göre çok eşlilik mümkün olmadığı halde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri sistemine bir kişinin nasıl iki eşi olduğu girilebilmektedir?

2)Söz konusu sistem girişi ve sorumlular hakkında bir idari soruşturma başlatılmış mıdır?

3)Nüfus ve Vatandaşlık İşleri sisteminde, bu şekilde aynı erkeğin birden fazla eşi olduğu gözüken kaç kayıt vardır?

4)Bir idari soruşturma başlatılmadı ise, Türkiye’de bundan sonra Türk Medeni Kanunu yerine Afganistan yasaları mı geçerli olacaktır? Türkiye’de ikamet izni olan veyahut vatandaşlık alan yabancılar, kendi doğum ülkelerinin yasalarına göre mi yaşayacaklardır?"

two wife

Derhal İçişleri Bakanlığı tarafından açıklığa kavuşturulmasını talep ediyoruz

Gamze Taşçıer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır Afganistan’dan milyonlarca genç erkeğin sınırlarımızdan ellerini kollarını sallayarak, kimi zaman dorselerde, kimi zaman kamyon kasalarında kaçak olarak girdiklerini görüyoruz, biliyoruz. Biz bu sürecin Türkiye’nin demografik yapısını bozacak nitelikte bir düzensizlikle ve başıboşlukla ilerlediğini hep söyledik. Şimdi de Afganistan’dan gelip Türk vatandaşlığı alan bir şahsın, Afganistan’dayken evlendiği iki kadının birden burada Nüfus ve Vatandaşlık İşleri sistemine eşleri olarak girildiğini öğreniyoruz. Habere göre, yapılan çapraz sorgulamalar da bu iki kadının aynı şahsın eşleri olarak sistemde yer aldığını gösteriyor. Bu skandalın derhal İçişleri Bakanlığı tarafından açıklığa kavuşturulmasını talep ediyoruz. metni özgün olarak tekrar yazar mısın,

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlık açıkladı: Çiftçilere tarımsal destek ödemeleri yapıldı

Bakanlık açıkladı: Çiftçilere tarımsal destek ödemeleri yapıldı