Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 'Uzay Komutanlığı' kurulacak!

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 'Uzay Komutanlığı' kurulacak!

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 'Uzay Komutanlığı' kurulması planlanıyor. Faaliyetlerin bir yıl içerisinde başlaması öngörülüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 'Uzay Komutanlığı' kurulacak!

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Uzay Komutanlığı'nın kurulması için resmi çalışmalara başladı.

NATO gözetiminde gerçekleştirilen uzay çalışmalarına uyum sağlamak ve Türkiye'nin sivil uzay makamları ile askeri uzay faaliyetlerini koordine etmek amacıyla kurulan Uzay Komutanlığı'nın teklif değerlendirme ve onay süreci şu anda devam ediyor. Faaliyetlerin bir yıl içerisinde başlaması hedeflenmektedir.

1077220

Bir yıl içinde personel görevlendirmeleri yapılacak

Hava ve Uzay Gücü Geliştirme Merkezi Komutanı Albay Gökhan Gürakar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Uzay Komutanlığı'nda görev alacak gençlere hitap ederek, başlangıçta alay seviyesinde, ilerleyen dönemlerde ise tugay ve tümen seviyesine yükselmesinin planlandığını belirtti. Bir yıl içinde personel görevlendirmelerinin yapılarak Uzay Komutanlığı'nın faaliyetlerine başlaması öngörülüyor.

Uzay Komutanlığıyla ilgili çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz

Uzay Komutanlığı'nın çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan Hava ve Uzay Gücü Geliştirme Merkezi Komutanı Albay Gökhan Gürakar, 'Uzay Komutanlığıyla ilgili çalışmalara baktığımızda dünyada hızlanan bu faaliyetlerin içinde NATO’nun 2019 yılında başlattığı Uzay Merkezi ve Fransa'da oluşturulan uzay mükemmeliyet merkezi çalışmaları, uzayın bir harekât alanı olarak tanımlanmasının ardından uzayın önemini bir kez daha vurgulamıştır. Uzay, başlangıçta özellikle istihbarat, keşif, gözetleme ve IGK kapsamında kullanılırken, anti balistik füzeler, uzaktan algılama uyduları ve erken ihbar sistemlerinin devreye girmesiyle önemi daha da artmıştır. Bu bağlamda, Uzay Komutanlığıyla ilgili çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Durmuş Yılmaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Neden istifa etti?

Durmuş Yılmaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Neden istifa etti?