Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türk göçmenleri Suriyeliler ve Afganları geride bırakarak birinci sıraya çıktı

Türk göçmenleri Suriyeliler ve Afganları geride bırakarak birinci sıraya çıktı

Almanya'ya göçte Türk vatandaşları, Suriyelileri ve Afganları geride bırakarak birinci sıraya yükseldi. Türkiye, göçte lider konumda.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk göçmenleri Suriyeliler ve Afganları geride bırakarak birinci sıraya çıktı
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

AK Parti iktidarının "Türkiye Yüzyılı" sloganı altında ülkenin yönetimine dair belirsizlikler ve ekonomik sorunlar giderek artıyor. Bu durum, birçok nitelikli profesyonelin, doktorun, mühendisin ve öğretmenin yurt dışına yönelmesine neden oluyor.

Yüksek İltica Başvuruları: Türk Vatandaşları Almanya'ya Akın Ediyor

DW Türkçe'nin haberine göre, Almanya Göçmen ve Mülteciler Dairesi (BAMF), geçen ayın iltica başvuruları verilerini açıklayacak. Ancak şimdiden elde edilen bilgilere göre, Ekim 2023'te Türk vatandaşları, 9 binden fazla başvuru ile on yıl sonra Suriyelileri ve Afganları geride bırakarak iltica oranlarında birinci sıraya yükseldi.

Suriyelileri Geride Bıraktı: Türk Vatandaşlarının İltica Taleplerinde Artış

Welt am Sonntag gazetesinin elde ettiği verilere göre, Suriyeliler uzun süredir Almanya'ya sığınma başvurularında liderliği elinde bulunduruyordu. Ancak Ekim 2023'te Türk vatandaşlarının iltica talepleri, Suriyelileri ve Afganları geride bırakarak dikkat çeken bir artış gösterdi.

Alarm Verici Artış: 35 Bin 283 İltica Talebi

Eylül ayında Almanya'da sığınma talebinde bulunan Türk vatandaşı sayısı 35 bin 283 olarak açıklandı. Bu, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 204'ten fazla bir artışı simgeliyor.

AB İltica Rekorunu Kırdı: Türk Vatandaşları Yoğun Göç Akını

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ilk kez iltica eden Türk vatandaşlarının sayısının tüm zamanların rekorunu kırdığını açıklamıştı. Bu durum, Türkiye'deki belirsizlik ve ekonomik sıkıntıların, nitelikli bireyleri yurtdışına yönlendirdiğine işaret ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Ekrem İmamoğlu Konuştu

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Ekrem İmamoğlu Konuştu