Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Toplu ulaşımda gözler 15 Ekim’de”

“Toplu ulaşımda gözler 15 Ekim’de”

4 Mart 2014’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’nde değişiklik yapılacağı iddiası gündemdeyken, Burdur’da 65 yaş üstü yurttaşın toplu ulaşımdaki ücretsiz hakkının iptal edileceği haberleri geldi. Ancak kararın ertelendiği öğrenildi. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan da “Halk ile karşı karşıya kalmak istemiyoruz” diyerek, gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Toplu ulaşımda gözler 15 Ekim’de”

Görüntü 3.08.2023 13.24Türkiye’de toplu taşımadan ücretsiz yararlanma yasası üzerine çalışma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kararını 15 Ekim’e kadar açıklaması bekleniyor. Toplu taşıma esnafının ekonomik olarak zor durumda olduğunu bildiren Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, “Halk ile karşı karşıya kalmak istemiyoruz” dedi.download-36

“ESNAF EYLEM YAPMA HAZIRLIĞINDA”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ve İçişleri Bakanlığı’nın ‘ücretsiz seyahat’ kapsamındaki yönetmeliği ve kanun ile 65 yaş üstü yurttaş ve diğer ayrıcalıklı ulaşım kartına sahip olanlar için yeni bir düzenleme yapılmasına ilişkin Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin (TÖHOB) talebi üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, 15 Ekim’e kadar kararın açıklanmasını beklediklerini belirterek, “Esnafın mağduriyeti giderilmezse eylem yapacağız” dedi.

AW938654_02

“MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLMEZSE EYLEM YAPACAĞIZ”

Başkan Yasin Arslan, “Ücretsiz seyahat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ve İçişleri Bakanlığı’nın kanuni düzenlemesi kapsamında. Hiç kimse kanunun üzerinde değil. Türkiye genelinde bir uygulamaya gidilirse biz de uyarız. Kanuna uyarız. Bununla ilgili bakanlıklarla görüşmeler devam ediyor. Türkiye Halk Otobüsleri Birliği toplantı yaptı. ‘15 Ekim’e kadar bakanlık sürekli düzelteceğiz, iyileştireceğiz, sınırlama getireceğiz’ gibi söylemler var ama hayata geçmiyor. 15 Ekim, TBMM’nin açılma dönemine geliyor. 15 Ekim’e kadar bir sonuç çıkacak. Çıkmazsa bu noktada bir eylem yapmamız gerekir. Haziran ayında sadece 65 yaş üstü otobüs kullanımı 616 bin biniş. Her 65 yaş üstü vatandaş için büyükşehir bize 1,64 TL veriyor. Bugün 1,64 TL’ye sakız bile alınmıyor. Umarım 15 Ekim’e kadar sonuçlanır ve bakanlık bu noktada bir iyileştirme yapar, halkla esnafı karşı karşıya getirmez” diye konuştu.

231585

DEĞİŞİKLİK YAPILMASI BEKLENEN O DÜZENLEME

4 Mart 2014  SALI

Resmî Gazete

Sayı : 28931

YÖNETMELİK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından:

ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında ücretsiz veya indirimli yolcu taşıma hizmeti verecek toplu taşıma araçlarının belirlenmesi, toplu taşıma hizmetinin kapsamı ve bu hizmetlerden ücretsiz veya indirimli yararlanmaya ilişkin usul ve esasların tespiti amacıyla düzenlenmiştir.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KORAY AVCI RÜZGAR GİBİ ESTİ

KORAY AVCI RÜZGAR GİBİ ESTİ