Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da otobüslerde denetim başlıyor

Antalya'da otobüslerde denetim başlıyor

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, toplu taşıma şoförlerine kılık ve kıyafet kapsamında kritik uyarılarda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da otobüslerde denetim başlıyor
KAYNAK: Dilan Andıç

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, toplu taşıma şoförlerine kılık ve kıyafet kapsamında kritik uyarılarda bulundu. Arslan, pandemi döneminde otobüs şoförlerine yapılmayan kıyafet denetiminin pazartesi gününden itibaren başlayacağını duyurdu.

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, halk otobüslerinde görevli şoförlerinin kılık kıyafetine pandemi sürecinde yapılmayan denetimin pazartesi günü sona ereceğini açıkladı. Yasin Arslan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüs şoförlerine yönelik yapılacak olan denetimlerde yönetmelikte yer alan kılık kıyafet düzenine aykırı giyimlerde 2 bin TL para cezası uygulanacağını duyurdu. 

YÖNETMELİĞE UYMAYAN ŞOFÖRE CEZA

Mevcut yönetmeliğe göre halk otobüs şoförünün tek tip giyinmesini zorunlu kılan kural kapsamında siyah ve lacivert pantolon üstüne beyaz veya mavi gömlek giyilmesi gerektiğini belirten Yasin Arslan, yaz ayları için de mavi ve beyaz polo yaka tişörtün giyilebileceğini söyledi. Yönetmeliğin 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü yürürlüğe gireceğini söyleyen Yasin Arslan, “Yönetmelikte yer alan otobüs şoförüne 100 tam bilet cezası var bu da 2 bin TL’ye tekabül ediyor. Bu bugünkü tam bilet fiyatına göre belirleniyor. İlerleyen zamanda tam bilet fiyatına zam yapıldığında yönetmeliğe uymayan otobüs şoförüne uygulanacak ceza da artacak. Antalya Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’nın Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na yolladığı yönetmelik detayında şeklinde kritik uyarılar verildi” dedi.

“YOLCU ŞİKÂYETLERİ ARTTI”

Pandemi döneminde Antalya’da kıyafet denetimlerinin aksadığını söyleyen Yasin Arslan, “Uzun zamandır kılık kıyafet düzeni için bir denetim yapılmıyordu. Bundan dolayı halkımızdan şikayet alıyorduk. Aynı şekilde bu konuda esnaf odası olarak biz de muzdaribiz. Şoförlerimiz tek tip kıyafet kullanılması yönünde yönetmelik var. Bu yönetmeliğin uygulanması noktasında talebimiz vardı. Şimdi daire başkanlarımız da şoförlerimizin uyarılması noktasında odamıza yazı gönderdi. Biz de şoför arkadaşlar bu konuda uyardık. Uyarıları dikkate almayan arkadaşlara Büyükşehir Belediyemiz gerekli ceza işlemi uygulayacaktır” ifadelerini kullandı.

“15-20 ŞOFÖR EKSİĞİ VAR”

Turizm noktasında yoğun bir trafik yaşayan Antalya’da toplu taşımaların yetersiz olduğu yönünde vatandaşlar isyan ederken konuya yönelik konuşan Yasin Arslan, “Şu an 15-20 tane şoför eksiğimiz var. Ağustos ayı itibariyle Eylül'ün ilk haftasına doğru turizmde biraz gevşeme olacağını öngörüyoruz. Yine şoförlerimiz yeterli olacaktır ama şu an için turizmden dolayı şoför eksiğimiz var” dedi. 

“CEZA KESEMEZLER”

Özel halk otobüsünde çalışan bir şoför söz konusu kılık kıyafet yönetmeliği gereksiz olarak yorumladı. Belediyeye bağlı otobüsteki işinden ayrılıp özel halk otobüsünde çalışmaya başladığını belirten şoför, “Bu sıkı yönetmelikler yüzünden işten ayrılıp özel halk otobüsünde çalışmaya başladım. Neredeyse belediye şoförüne papyon taktıracaklar. Bu uygulamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Belediyeye bağlı otobüslerde ciddi oranda bir şoför eksiği var. Yüzlerce otobüs otoparklarda şoförsüz olarak bekliyor. Şoför eksiği bu kadar fazlayken kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan şoföre ceza kesileceğini düşünmüyorum. Bu cezalar şu an çalışan şoföre kesildiği takdirde şoförlerin iş bırakmaya gideceğini düşünüyorum” diyerek tepki gösterdi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Şarkışla'da 85 Yaşındaki Adam Evinde Öl* Bulundu

Sivas Şarkışla'da 85 Yaşındaki Adam Evinde Öl* Bulundu