Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Toker'den yeni kabine yorumu: Hiçbir demokratik ülkede eşi emsali yok

Toker'den yeni kabine yorumu: Hiçbir demokratik ülkede eşi emsali yok

Liberal Demokrat Parti eski Genel Başkanı Cem Toker, yeni kabinenin resmen açıklanmasından sonra kendi Twitter hesabından bir mesaj değerlendirme yaptı. 

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toker'den yeni kabine yorumu: Hiçbir demokratik ülkede eşi emsali yok

Cem Toker 31 Mayıs'ta atmış olduğu; "Gençler; Eskiden ülkeyi yönetecek kadroyu, tek bir adam kafasına göre belirleyemezdi.
Seçimde birinci gelen partinin genel başkanı, kabineyi hazırlar, partili olmayan, tarafsız bir Cumhurbaşkanı, listeyi inceler, denetler, kim kimdir MIT’e filan sorar, tümünü onaylarsa onay için Meclise gider ve bu bakanlar kurulu, milletin temsilcilerinden güven oyu alırsa göreve başlardı.
16 Nisan 2017de ve sonrasında ne oldu biliyorsunuz!
Buna demokrasilerde “kuvvetler ayrımı, dengeleme/denetleme ilkesi denirdi.
“Demokratik ülkelerde” hala denir.
İşte bu yüzden fakirleşmeye devam edeceğiz!" gönderisini alıntılayarak şu ifadeleri kullandı: "Türk Tipi Başkanlık Sisteminde ülkeyi yönetecek bakanlar kurulu tek bir kişi tarafından onaysız/denetimsiz/sorgusuz/sualsiz belirleniyor.
Hiçbir demokratik ülkede eşi emsali yok!
Eski sistemi okuyunuz, özetledim..."

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Türk Tipi Başkanlık Sisteminde ülkeyi yönetecek bakanlar kurulu tek bir kişi tarafından onaysız/denetimsiz/sorgusuz/sualsiz belirleniyor.<br>Hiçbir demokratik ülkede eşi emsali yok!!!<br>Eski sistemi okuyunuz, özetledim.. <a href="https://t.co/vv1udQtmtd">https://t.co/vv1udQtmtd</a></p>&mdash; CEM TOKER? (@tokcem) <a href="https://twitter.com/tokcem/status/1665074601515253761?ref_src=twsrc%5Etfw">June 3, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni İçişleri Bakanından İlk Mesaj Geldi

Yeni İçişleri Bakanından İlk Mesaj Geldi