Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem TikTok Türkiye'de Milyonlarca Uygunsuz İçeriği Kaldırdı: İşte Detaylar

TikTok Türkiye'de Milyonlarca Uygunsuz İçeriği Kaldırdı: İşte Detaylar

Platformun Türkiye Sözcüsü, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda yaptığı sunumda bilgiler verdi. Türkiye'de hızla popülerleşen ancak uygunsuz içerik tartışmalarıyla gündeme gelen sosyal medya platformu TikTok, son dokuz ayda 16 milyon uygunsuz içeriği yayından kaldırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TikTok Türkiye'de Milyonlarca Uygunsuz İçeriği Kaldırdı: İşte Detaylar
KAYNAK: Haber Merkezi

TikTok'un Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda yaptığı sunumda, son dokuz ayda 16 milyon uygunsuz içeriğin platformdan kaldırıldığını ve kara para aklanmasını önlemek için özel bir birim oluşturduklarını açıkladı. Ayrıca, TikTok'un Türkiye'deki vergi ödemelerinin 2022'de 93 milyon TL'den bu yılın ilk 10 ayında 449 milyon TL'ye çıktığını belirtti.

Kara Para Aklanmasına Karşı Önlemler Alındı

Emir Gelen, platform üzerinden kara para aklanmasını engellemek amacıyla ayrı bir birim oluşturduklarını ifade etti. Gelen, "MASAK'la kara paranın aklanmasının önlenmesine yönelik toplantılarımız oldu" şeklinde konuştu. Ayrıca, canlı yayınlarda para alan ve veren kişilerden kimlik ibrazı zorunluluğu getirdiklerini belirtti.

Milyonlarca İçerik Otomatik Olarak Silindi

Uygunsuz içeriklerle mücadelede kullanıcı şikayetlerinden önce müdahale ettiklerini söyleyen Gelen, "10 ayda 16 milyon içerik Türkiye'de yayından kaldırıldı. 12 milyonu otomatik olarak silindi. Topluluk kurallarını ihlal eden ve yasal mevzuatlara uymayan içerikler kaldırılıyor. Şiddet içeren, müstehcen, hayvan istismarı, taciz ve zorbalık, dezenformasyon ve yanıltıcı içerikler bunlar" dedi.

Vergi Ödemeleri Arttı

Gelen, TikTok'un vergi ödemelerinin de önemli ölçüde arttığını belirtti. 2022 yılında 93 milyon TL vergi ödeyen TikTok'un, bu yılın ilk 10 ayında 449 milyon TL vergi ödediğini açıkladı. Ayrıca, platformun 40 binden fazla çalışanının zararlı içerikleri denetlediğini ve teknolojiye yatırım yapılarak topluluk kurallarını ihlal eden içeriklerin en kısa zamanda kaldırıldığını vurguladı.

TikTok Türkiye'de Milyonlarca Uygunsuz İçeriği Kaldırdı: İşte Detaylar

Dijital Mecralar Komisyonu'ndan Çağrı: "Ailemiz Daha Önemli"

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un kapatılması yönündeki toplum beklentisine değindi. "Herkesin ortak kanaati TikTok'un kapatılması yönünde" diyen Yayman, özgürlüklerin önemli olduğunu ancak aile mahremiyetinin ve gençlerin sağlıklı yetişmesinin kırmızı çizgi olduğunu belirtti. Yayman, "Ağ sağlayıcıların daha dikkatli ve sorumluluk bilincinde hareket etmesini istiyoruz. Özgürlükler önemli ama ailemiz, çocuklarımızın geleceği çok daha önemli. Çocuklara yönelik uygulamalar yapılması asla kabul edilemez. Yaş filtresinin sıkı biçimde uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köpeklerin saldırdığı çocuk ölümden döndü! Bakan soruşturma açıldığını duyurdu 

Köpeklerin saldırdığı çocuk ölümden döndü! Bakan soruşturma açıldığını duyurdu