Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem THY'de pilot ve kabin ekibi için yeni kural geliyor

THY'de pilot ve kabin ekibi için yeni kural geliyor

Türk Hava Yolları (THY), uçuş öncesi olduğu gibi artık uçuş sonrasında da kaptan pilot ve kabin memurlarına alkol ve psikoaktif madde testi uygulanacağını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
THY'de pilot ve kabin ekibi için yeni kural geliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Yeni karar, havacılık güvenliği standartlarını artırmayı amaçlayarak Kontrole Tabi Havacılık Personelinin Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrollerine ilişkin Talimat (SHT-APAM) kapsamında gerçekleştirilecek.

Uçuş Sonrası Test Yeri ve Prosedürü
THY, uçuş görevinden dönen pilot ve kabin memurlarının alkol ve psikoaktif madde testlerinin İstanbul Havalimanı Ekip Terminali'nde yer alan sağlık biriminde gerçekleştirileceğini bildirdi. Bu noktada, ekip üyeleri test sürecinden geçirilecek ve kontrol edilecek.

Yapılan duyuruda, konuyla ilgili bilgilendirmenin iniş sonrasında uçağa gelen sağlık çalışanları tarafından yapılacağı belirtildi. Aynı zamanda, işlemin uçuş sonrası görev süresi içerisinde tamamlanması hedeflendiği ifade edildi. Test sürecinin uzaması durumunda ise görev süresi sonu, testin tamamlanma zamanı olarak kabul edilecek.

Ekiplerin Esnek Hareket Etmesi
Duyuruda, ekiplerin bu değişiklik doğrultusunda esnek bir şekilde hareket etmeleri ve güncellenen uygulamalara uyum sağlamaları talep edildi. Emniyetli uçuşlar dileyen THY, personeline duyuruda yer alan yeni prosedürlerle ilgili gerekli işbirliği ve anlayışı gösterme çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aralık 2023 Xbox Game Pass oyunları

Aralık 2023 Xbox Game Pass oyunları